wo 16 okt 2019

5x Nederlandse films op Cinekid

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid plaats: het grootste kindermediafestival ter wereld. Op de Westergas in Amsterdam en op bijna 40 locaties in het land, kunnen kinderen tussen de drie en veertien jaar nieuwe, bijzondere en opvallende films en televisieproducties bekijken en op ontdekkingstocht gaan in het MediaLab. Natuurlijk zijn er ook Nederlandse jeugdfilms en -televisieproducties te zien. Een greep uit het aanbod lees je hieronder!

 

 • DROPJE

  Dropje woont in De Alleswinkel, waar je werkelijk álles kunt kopen. Doordat Dropje zo nieuwsgierig is, beleeft hij elke keer bijzondere avonturen met de kinderen die langskomen. Op zijn unieke, grappige én vaak onlogische manier weet hij hen keer op keer uit bizarre situatie’s te redden. Deze nieuwe serie voor kinderen vanaf 3 jaar gaat tijdens Cinekid in première.

  Lees meer
 • DE CLUB VAN LELIJKE KINDEREN

  Originele fantasy-film voor jongeren, gebaseerd op het gelijknamige jeugdboek van Koos Meinderts. Paul wordt, samen met honderden andere lelijk bevonden kids, gevangengenomen door de snode president Isimo, want die duldt niets dan orde en schoonheid in zijn land. Terwijl de volwassenen alles gelaten ondergaan, komen moedige kinderen in opstand, met Paul en zijn vriendinnetje voorop. Voor kinderen vanaf 6 jaar.

  Lees meer
 • BINTI (co-productie)

  De Belgisch-Nederlandse co-productie BINTI draaide eerder al in het Educatieprogramma van het NFF en is nu ook op Cinekid te zien. Een vrolijk en spannend avontuur van de energieke jonge vlogger Binti, die met haar uit Congo gevluchte vader illegaal in België woont. Wanneer ze onderduiken bij de elfjarige natuurliefhebber Elias en zijn moeder krijgt Binti een geweldig idee: als haar vader nu trouwt met Elias’ alleenstaande moeder kunnen ze in België blijven. Maar ja, er is ook nog een jaloerse buurman. Voor kinderen vanaf 7 jaar.

  Lees meer
 • Première KRO-NCRV Zapp Echt Gebeurd

  Zie de allernieuwste korte documentaires voor kinderen tijdens de première van vier korte Echt Gebeurd-documentaires. Tijdens de première worden de films DEZE FILM STINKT, HEILIG BOONTJE, ONS EILAND en DE MAN DIE ACHTER DE HORIZON KEEK vertoond. Voor kinderen vanaf 8 jaar.

  Lees meer
 • KAPSALON ROMY

  In première gegaan op het NFF, nu in de bioscopen te zien en ook nog te zien op Cinekid: KAPSALON ROMY. Als de steeds warriger wordende kapster Stine haar kleindochter Romy in vertrouwen neemt, is dat het begin van een groot avontuur. Speelse jeugdfilm over alzheimer en de kracht van familiebanden. Voor kinderen vanaf 8 jaar.

  Lees meer

Benieuwd naar het volledige Cinekid programma? Klik dan hier!