ma 30 sep 2019

4x Broers en zussen op het NFF

Vandaag is het Nationale Broer- en Zusdag, dus selecteren we vier films voor je waarin broers en zussen centraal staan. Van een moderne Hans en Grietje tot documentaire over rollen binnen families!
 • GRIMM RE-EDIT

  Deze vrije variant op Hans en Grietje, zoals alleen Van Warmerdam dat kan, verandert gaandeweg in een roadmovie, thriller en western. Meer dan vijftien jaar na de première is er nu een kakelverse, opnieuw gemonteerde versie. Met Halina Reijn en Jacob Derwig als broer en zus.

  Nog te zien op: maandag 30 september en dinsdag 1 oktober

  Meer info & tickets
 • MIJN BROER EN IK

  Persoonlijke documentaire waarin de maakster de relatie met haar broer onderzoekt. Terwijl zij beiden opgroeiden in een vrijgevochten gezin, bekeerde haar lievelingsbroer zich tot de islam.

  Nog te zien op: maandag 30 september als voorfilm bij DE ZAAK TUITJENHORN.

  Meer info & tickets
 • YOUR MUM & DAD

  Persoonlijke, essayistische documentaire waarin Klaartje Quirijns vragen stelt over haar ‘rol’ binnen haar familie. Aan de hand van therapiesessies van twee verschillende mannen én haar eigen verhaal, probeert ze antwoorden op prangende vragen te krijgen.

  Nog te zien op: donderdag 3 oktober

  Meer info & tickets
 • KHATA

  De tienerbroers Hatim en Kamal lijken brave scholieren, maar zijn ondertussen in de jongensprostitutie beland, met Rotterdam Centraal als werkplek. Als een van hen verliefd wordt op een klant, zet dat de verhoudingen op scherp.

  Nog te zien op: Dinsdag 1 oktober tijdens NFF in één avond met CJP en op woensdag 2 oktober

  Meer info & tickets