ma 18 mrt 2019

14 april: Culturele Zondag Go West

FOTODOK, Hoogt on Tour, de Maakruimte en het Nederlands Film Festival komen tezamen in Central Studios op zondag 14 april voor een mooi programma tijdens Culturele Zondag Go West. Het NFF vertoont vijf korte films. Grootheden als Gouden Kalf winnaars Martin Koolhoven, Mijke de Jong en Nanouk Leopold wonnen de award eerder: de Filmprijs van de Stad Utrecht. Jaarlijks komen juweeltjes in aanmerking voor deze prijs voor het beste regiedebuut op het NFF. Het NFF vertoont een topselectie van genomineerde debutanten van de afgelopen vier jaar. Dit is een gratis, doorlopend programma met vrije inloop.

De films:
HOT TEA 2’

2017, scenario en regie: Marcel Tigchelaar, producent: Anikey
In deze getekende animatie laat een man zich bedwelmen door de dampen van een glas hete thee. Juist als zijn genot zich opbouwt tot een sensueel hoogtepunt ligt een anticlimax op de loer.

KALÍ CHRONIÁ 9’

2018, scenario en regie: Wander Theunis en Brandon Grötzinger, producent: Little Dean
Indringende korte film rond een thuiswerkende telefoontolk, die op de laatste dag van het jaar de kans krijgt iemand écht te helpen. Ook wel eens fijn, na al die ondankbare klanten.

A VARDY 8’

2016, scenario: Thomas Christopher en David-Jan Bronsgeest, regie: David-Jan Bronsgeest, producent: Hazazah Pictures
Rauw drama in sociaal-realistische stijl over een door de dood van zijn moeder beschadigde tiener die zich probeert te ontworstelen aan zijn alcoholistische vader.

PARADE 4’

2016, scenario en regie: Digna van der Put, producent: Stichting Nederlands Instituut voor Animatiefilm
Met de hand getekende, muzikale 2D-computeranimatie over zes fluitspelers die op verkenningstocht gaan door het landschap van hun fanfare-uniform. Een tocht die niet zonder kleerscheuren verloopt.

NOORDERZON 5’

2015, scenario en regie: Daan Hocks, producent: bäst
Drama waarin een man in een opleving van daadkracht besloten heeft zijn vrouw te verlaten. Maar nét op het moment van vertrek komt zijn echtgenote thuis. Vluchten blijkt complexer dan verwacht.

Datum: zondag 14 april
Tijd: 12:00-17:00
Locatie: Central Studios, Gietijzerstraat 3, 3534 AV Utrecht
Toegang: Gratis