do 15 okt 2020

Negen tips voor de Talent Speeddates

Tijdens de Talent Speeddates ontmoet je in korte één-op-één gesprekken verschillende professionals variërend van producenten tot vertegenwoordigers van fondsen en omroepen. Maar hoe maak je deze gesprekken tot een succes? Het NFF Professionals Team heeft negen ultieme tips voor de Talent Speeddates! 

 1. Denk na over wie jezelf bent als maker
  Maak je graag persoonlijke films of staan sociaal-maatschappelijke thema’s centraal? Wil je enkel observeren of heb je een esthetische filmstijl? Ben je een genreliefhebber of zie je jezelf eerder in het arthousecircuit?
 2. Doe alvast research naar de professionals
  Via het vooraf opgestuurde “smoelenboek” kun je van tevoren research doen naar de aanwezige professionals. Bekijk wat iemand heeft gemaakt, bedenk met wie je wil spreken en bedenk vragen voor je gesprekspartners.
 3. Denk na over een korte en bondige pitch van je plan
  Heb je al een idee voor een toekomstig project? Denk dan vast na over de logline en unieke elementen uit je plan. Geef niet een lange samenvatting van het verhaal, maar wek de nieuwsgierigheid van degene met wie je praat en laat ruimte voor vragen.
 4. Voorbereiding is goed, maar leer geen volledige pitch uit het hoofd
  De speeddates zijn een kennismaking, een manier om erachter te komen of je een klik hebt. Het is dus belangrijk dat je echt een gesprek hebt. Een uit je hoofd geleerde pitch voelt minder natuurlijk en komt vanuit één kant. Dit maakt een gesprek voeren een stuk moeilijker.
 5. Wees je bewust van de beperkte tijd
  Elk gesprek duurt vijf minuten. Mocht je heel graag nog iets willen vertellen over jezelf als maker of over het plan waar je aan werkt, probeer dan een haakje te vinden om het aan op te hangen.
 6. Bedenk wat je uit de Talent Speeddates wilt halen
  Tijdens de Talent Speeddates zijn er gemiddeld 60 makers en professionals online aanwezig. Ga mee met de gesprekken, maar laat je niet overweldigen door de drukte. Denk van tevoren goed na wat je uit de sessies wilt halen zodat je voorbereid bent.
 7. Maar: bedenk dat je als maker ook iets komt brengen
  Jij bent niet de enige die iets uit de Speeddates wilt halen. Veel professionals willen kennismaken met nieuw talent. Jij als maker zoekt niet alleen een producent, maar producenten zijn ook op zoek naar nieuwe makers.
 8. Wissel contactgegevens uit
  Als je een klik hebt tijdens het gesprek is het fijn om contactgegevens uit te wisselen. Stuur aan op een (online) koffieafspraak of spreek af iets van je werk op te sturen.
 9. Blijf jezelf en laat je niet van de wijs brengen
  Raak niet in paniek als een gesprek minder lekker loopt. Er volgen nog meerdere gesprekken; wie weet met wie je onverwachts een klik hebt. Laat je dus niet van de wijs brengen en geniet van de ervaring.

De Talent Speeddates vinden dit jaar plaats op zondag 13 december 2020. Aanmelden kan t/m 15 november. 

Meer info & aanmelden