NFF Extended presenteert: WRITERSROOM

NFF Extended, ROSE stories, DAFF en Eye Filmmuseum slaan de handen ineen om meer aandacht te genereren voor inclusiviteit in audiovisuele producties, schrijvers verder op weg helpen in hun verhaalontwikkeling en Nederlandse producties beter aan te laten sluiten op de behoeften van een divers publiek.

Let op: er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar!

 • Op maandag 10 december presenteren drie schrijvers hun scenario’s in ontwikkeling aan een publiek van vakgenoten en geïnteresseerden voor feedback. De schrijvers die hiervoor zijn geselecteerd zijn Alicia Muñoz Reyes met FAROLITO, Raoul Groothuizen met KROKODILWACHTER en Maud Wiemeijer met CULT.

De schrijvers geven een korte pitch van het verhaal en wat ze willen testen. Hierna worden een of twee scènes gespeeld door acteurs waar het publiek feedback op kan geven om de schrijvers verder te helpen in de ontwikkeling van hun scenario’s.

Datum: maandag 10 december
Locatie: Eye Filmmuseum
Tijd: 16:00 – 18:00 uur met aansluitend een borrel
Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar


Over WRITERSROOM
WRITERSROOM is een broedplaats, netwerkgelegenheid en staat voor vernieuwing van ontwikkelingsmogelijkheden. De geselecteerde schrijvers zijn actief binnen het schrijversvak en kunnen een opstapje gebruiken bij het ontwikkelen en presenteren van hun verhaal. Onder begeleiding van ROSE stories en i.s.m. (leden van) de DAFF krijgen de schrijvers voorafgaand aan de presentaties coaching van ervaren scenarioschrijvers, een pitchtraining en een repetitiedag met acteurs en een regisseur. Op de dag van het evenement introduceren zij hun plan, delen hun visie en vervolgens spelen acteurs een of twee scènes die door de maker zijn geselecteerd. Het publiek krijgt hierna de gelegenheid om feedback te geven.

NFF Extended WRITERSROOM is een initiatief van ROSE stories, Dutch Academy for Film en het Nederlands Film Festival  en wordt mede mogelijk gemaakt door het Netwerk Scenarioschrijvers.


NFF Extended is het verbindende platform van het Nederlands Film Festival, bedoeld om iedereen in de sector jaarrond te informeren én te inspireren door bijeenkomsten over relevante, actuele en urgente onderwerpen. De vorm waarin en de locatie waar deze bijeenkomsten gehouden worden, zijn afhankelijk van de inhoud en het doel van de betreffende bijeenkomst. NFF Extended wordt georganiseerd in het kader van de versterking van de arbeidsmarktpositie van filmprofessionals, in samenwerking met Eye Filmmuseum en in overleg met diverse (branche)organisaties.


Eerdere NFF Extended bijeenkomsten:

 

 • NFF Extended over 'Het advies van de Raad voor Cultuur'

  Op 12 juni 2018 organiseerde NFF i.s.m. Eye Extended een bijeenkomst over het advies van de Raad voor Cultuur van maart 2018. Guido van Nispen, commissievoorzitter van de Raad voor Cultuur gaf een presentatie van het advies waarna Pieter Kuijpers, Loes Komen, Michael Leendertse, Pien Houthof, Ester Gould en Diederik Hoekstra in gesprek gingen over het advies, onder leiding van Joost de Vries.
  Lees ook de eerste reactie van de minister op het advies.

  Lees hier het verslag
 • NFF Extended over 'Diversiteit'

  Op 15 januari 2018 organiseerde NFF in samenwerking met Eye een editie van NFF Extended met de Werkgroep Diversiteit. Aanwezig bij deze bijeenkomst waren vertegenwoordigers van de Filmacademie, het Filmfonds, Netwerk Scenarioschrijvers, DAFF, DDG, ACT, FPN, VPRO, NTR, de Werkgroep Drama, EYE en NFF. Onder leiding van gespreksleider Carmelita Serkei werd door de deelnemers gesproken over de opgedane ervaringen en genomen initiatieven van het afgelopen jaar, met daar aan gekoppeld wensen en acties.

   

  Lees hier het verslag
 • NFF Extended over 'Recoupment'

  Op 8 juni 2017 vond in Eye de eerste editie van de NFF Extended plaats. Producent Joost de Vries gaf een presentatie over het begrip recoupment: het verdienmodel van een film en terugbetalingsschema van de filmopbrengsten aan de investeerders van de film. Onder leiding van moderator Job ter Burg vond een levendige discussie plaats.

  Lees hier het verslag

 


 

Contact[email protected]
Volg de NFF Professionals Facebook pagina om op de hoogte gehouden te worden.