NFF Interactive

Dit jaar neemt het NFF onder het thema Our Brave New World de hoopvolle, utopische en duistere facetten van nieuwe beeld- en mediatechnologieën onder de loep in het Interactive-programma.

 • Our Brave New World Sessions

  Op zondag 30 september gaan internationaal vermaarde sprekers en jonge talenten in gesprek over de nieuwe schermen, nieuwe platformen en nieuwe verhalen die nieuwe technologieën met zich meebrengen.

  Lees meer
 • Workshop Storytelling Karen Palmer

  Welke typen verhalen zijn nodig om “Our Brave New World” te cultiveren en wat voor soort makers gaan ze maken? Een workshop met artistieke retrospectie, introspectie en parkour, om creatieve toewijding bij je los te maken.

  Bestel tickets
 • NFF Interactive Expo

  Tien interactieve mediaproducties zijn door een vakjury geselecteerd uit het rijke aanbod aan o.a. games, virtual reality films en multimediale producties van het afgelopen jaar als kanshebbers voor het Gouden Kalf voor Beste Interactive 2018. Tijdens het NFF zijn deze eenmalig samen te zien.

  Lees meer
 • Blikverruimers - Adriaan de Jongh

  Gamemaker Adriaan de Jongh (1990), o.a. HIDDEN FOLKS, programmeert op zondag 30 september in ‘t Hoogt  een avond rond onafhankelijke gameproductie. Te gast zijn Nina Freeman, Sokpop en Marius Winter.

   

   

  bestel je ticket
 • Bring Your Own Beamer

  Het visuele spektakel Bring Your Own Beamer is een vaste waarde op het NFF en vind dit jaar plaats op een gloednieuwe locatie: de Nicolaïkerk. Daar gaan op zaterdag 29 september de lichten uit en de projectoren aan voor de grootste one-night-exhibition van Nederland. Meer dan tachtig kunstenaars en makers beamen met hun eigen apparatuur voor één avond hun werk op muren, plafonds, vloeren, doeken, door (glasinlood)ramen en op bezoekers, met bijbehorend geluid,

  Meld je aan
 • NFF Interactive Gouden Kalf Avond

  Ontmoet de makers van de tien geselecteerde interactieve producties die kans maken op het Gouden Kalf voor Beste Interactive 2018! Op dinsdag 2 oktober om 19:00 uur doen de makers door middel van een live screening uit de doeken wat hun project behelst, en wat er bij de realisatie allemaal kwam kijken. Aan het eind van de avond worden vervolgens de drie genomineerden voor het Gouden Kalf voor Beste Interactive 2018 bekendgemaakt.

  Bestel je ticket
 • NFF Conferentie 2018

  Op vrijdag 28 september worden in diverse sessies, panels en lezingen actuele thema’s besproken die van belang zijn voor de Nederlandse AV-industrie. Met onder meer de paneldiscussies ‘Hilversum Goes Digital’ met Eefje Blankenvoort en Markus Sterky, ‘The End of Transmedia?’ met Martijn de Waal, Liz Rosenthal, Caspar Sonnen en Polina Medvedeva en ‘Play Money’ met Adriaan de Jongh, Tijmen Tio, Tom van Boogaart, Herdjie Zhou en Roel Ezendam.

  Lees meer