NFF Interactive

Dit jaar neemt het NFF onder het thema Our Brave New World de hoopvolle, utopische en duistere facetten van nieuwe beeld- en mediatechnologieën onder de loep in het Interactive-programma. 


Our Brave New World Sessions
Op zondag 30 september gaan internationaal vermaarde sprekers en jonge talenten in gesprek over de nieuwe schermen, nieuwe platformen en nieuwe verhalen die nieuwe technologieën met zich meebrengen. Urban, mobile, immersive, augmented of interactief; deze technologieën veranderen de manieren waarop wij onze verhalen vertellen, vertonen en beleven. In het seminar wordt gekeken hoe anders ze zijn en wat de invloed is van technologie op onze wereld. Deze verhalen zijn soms hoopvol en optimistisch maar soms ook zorgwekkend: hebben wij nog controle over de technologieën die wij ontwikkeld hebben of gaan ze met ons aan de haal?
Met de panels The Future of the Screen, The Real and the Virtual of VR en het Expo panel beleven we onder moderatie van Dan Hassler-Forest een middag vol inspiratie en nieuwe verhalen. Met: Karen Palmer, Douwe Dijkstra, Dries Depoorter, Keiichi Matsuda, Anrick Bregman, Tessa Pope, Noa Jansma, Rosa Menkman, Vesna Petresin en vele anderen.


NFF Interactive Expo

Tien interactieve mediaproducties zijn door een vakjury geselecteerd uit het rijke aanbod aan o.a. games, virtual reality films en multimediale producties van het afgelopen jaar als kanshebbers voor het Gouden Kalf voor Beste Interactive 2018. Tijdens het NFF zijn deze eenmalig samen te zien in de gratis toegankelijke Interactive Expo, waar het festival ook de nieuwe installatie LIFE IN A VIRTUAL PANOPTICON van kunstenaars Douwe Dijkstra en Dries Depoorter presenteert (gemaakt in opdracht van het NFF en IMPAKT).

De Expo is van vrijdag 28 september t/m donderdag 4 oktober dagelijks kosteloos te bezoeken in de Academiegalerie (Minrebroederstraat 16) en IMPAKT, centrum voor mediacultuur (Lange Nieuwstraat 4) van 12:00 tot 20:00 uur.

Aanmelden voor de Expo


NFF Interactive Gouden Kalf Avond

Ontmoet de makers van de tien geselecteerde interactieve producties die kans maken op het Gouden Kalf voor Beste Interactive 2018! Deze avond doen de makers door middel van een live screening uit de doeken wat hun project behelst, en wat er bij de realisatie allemaal kwam kijken. Aan het eind van de avond worden vervolgens de drie genomineerden voor het Gouden Kalf voor Beste Interactive 2018 bekendgemaakt. Bestel nu je tickets!

Datum: Dinsdag 2 oktober 2018
Tijd: 19:00  21:30
Locatie: ’t Hoogt

Bestel je tickets

De uiteindelijke winnaar van het Gouden Kalf wordt bekendgemaakt tijdens het L’OR Gouden Kalveren Gala op vrijdag 5 oktober. Het Gouden Kalf voor Beste Interactive is voor het eerst uitgereikt in 2016. Bekijk hier eerdere winnars van het Gouden Kalf voor Beste Interactive.

Het complete NFF Interactive publieks- en professionalsprogramma is vanaf 3 september bekend.