NFF Interactive 2018

In 2018 nam het NFF onder het thema Our Brave New World de hoopvolle, utopische en duistere facetten van nieuwe beeld- en mediatechnologieën onder de loep in het Interactive-programma.

 • Our Brave New World Sessions

  Op zondag 30 september gingen internationaal vermaarde sprekers en jonge talenten in gesprek over de schermen, platformen en nieuwe die nieuwe technologieën met zich meebrengen.

  Meer info
 • Workshop Storytelling Karen Palmer

  Welke typen verhalen zijn nodig om “Our Brave New World” te cultiveren en wat voor soort makers gaan ze maken? Een workshop met artistieke retrospectie, introspectie en parkour, om creatieve toewijding bij je los te maken.

  Meer info
 • NFF Interactive Expo

  Tien interactieve mediaproducties zijn door een vakjury geselecteerd uit het rijke aanbod aan o.a. games, virtual reality films en multimediale producties van het afgelopen jaar als kanshebbers voor het Gouden Kalf voor Beste Interactive 2018. Tijdens het NFF waren deze eenmalig samen te zien.

  Meer info
 • Blikverruimers - Adriaan de Jongh

  Gamemaker Adriaan de Jongh (1990), bekend van o.a. HIDDEN FOLKS, programmeerde op zondag 30 september in ‘t Hoogt  een avond rond onafhankelijke gameproductie. Nina Freeman, Sokpop en Marius Winter waren te gast.

   

   

  Meer info
 • NFF Interactive Gouden Kalf Avond

  Ontmoeting met de makers van de tien interactieve producties die kans maakten op een nominatie voor de categorie Gouden Kalf voor Beste Interactive 2018. Op dinsdag 2 oktober deden de makers door middel van een live screening uit de doeken wat hun project behelst en wat er bij de realisatie kwam kijken. Aan het eind van de avond werden vervolgens de drie genomineerden voor het Gouden Kalf voor Beste Interactive 2018 bekendgemaakt.

  Meer info