NFF Educatie: Korte Filmblokken

Primair onderwijs
 • Kort voor kleuters: Thuis is het pluis

  In dit gezellige – én coronaproof! – programma voor de allerkleinsten verkeren we in huiselijke sferen met Dropje, Knofje en Vos en Haas. Van een slakkenhuisje tot een logeerbed, je thuisvoelen kan op heel veel manieren. Kan je dan ook thuis op vakantie? Soms zit er niks anders op, en kan je er maar beter het beste van maken!

 • Kort filmblok: Wat wil jij later worden?

  Een programma boordevol toekomstdromen. Van trucker tot professioneel karter: de kinderen in Hoofdzaken en Tweestrijd weten al precies wat ze later willen worden. In JovannaForFuture is Jovanna al begonnen met haar missie als klimaatactivist, want als we de aarde willen redden is er geen tijd te verliezen. Ondertussen weet de titelheldin van De regels van Floor – Carrière in ieder geval wat ze níet wil worden: accountant!

 • Kort Filmblok: Fanatieke Fans, talentvolle tweelingbroers en een kickbokskampioen!

  Een programma boordevol topprestaties. In de documentaires Amira en Tweestrijd wordt er in de kickboksring en op de kartbaan keihard gestreden om de winst. Hou je vast voor een flinke portie rake klappen en piepende banden! In De regels van Floor – Fanatiek doet Floors vader vooral aan keihard schreeuwen, langs de lijn van het voetbalveld. Dat bevalt Floor maar niks. Sport moet wel een beetje leuk blijven.

Voortgezet onderwijs
 • Kort filmblok: 75 jaar bevrijding

  De SS’er Albert Gemmeker was verantwoordelijk voor de gang van zaken in Kamp Westerbork, het doorgangskamp voor Nederlandse joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wist hij van het gruwelijke lot van de tachtigduizend joden die vanuit ‘zijn’ kamp zijn weggevoerd? In Moffenmeid probeert Wies haar dochter te verbergen voor de buitenwereld, omdat zij zwanger is van een Duitser. In dit aangrijpende programma krijgen we twee heel verschillende blikken op de nasleep van de Tweede Wereldoorlog.

Mbo
 • Kort filmblok: Alles voor de likes?

  Duimpje hier, hartje daar. Veel likes verzamelen kan een flinke ego-boost geven, en applaus geeft een enorme kick. In dit lekker volle programma draait het om de vraag: hoe ver ga je om erkenning te krijgen van je volgers of publiek? We kijken naar Kramp – Sebastiaan de Krab, Vakkenvullers – Reclamelandsuper, Tot de tank leeg is, Bad Influencer – Neuken met Nali en Hideous Henk. Like!