Laatste update NFF 2020

Laatste update: 25 mei 2020

Nu duidelijk is dat alle festivals en evenementen in Nederland in ieder geval tot 1 september zijn opgeschort, heerst de vraag wat de plannen zijn voor het komende NFF. Ook in september zullen wij rekening moeten houden met de beperkingen van de anderhalvemetersamenleving. Wij houden jullie de komende periode via deze pagina op de hoogte van de plannen voor de 40e editie van het NFF. Zorg goed voor jezelf en voor elkaar!


Festivalpremières dingen dit najaar mee in Gouden Kalf Competitie en nieuw Gouden Kalf voor Beste Costume Design
Ter gelegenheid van de 40e editie van het Nederlands Film Festival (NFF) wordt in afstemming met de Dutch Academy For Film (DAFF) en naar het voorbeeld van internationale filmprijzen een nieuwe categorie bij de Gouden Kalveren geïntroduceerd: het Gouden Kalf voor Costume Design voor speelfilms in competitie. Daarnaast zijn dit jaar, mede vanwege de uitbraak van het coronavirus de reglementen voor deelname aan de Gouden Kalf Competitie uitgebreid. Zowel speelfilms als lange documentaires die in première gaan op het komende NFF kunnen meedingen naar de Gouden Kalveren 2020. Eerder maakte het festival bekend dat ook producties waarvan na de première de release vanwege de coronamaatregelen, is uitgesteld of voortijdig afgebroken aan de competitie kunnen deelnemen.

Nederlands Film Festival presenteert hybride jubileumeditie


Tijdens het Nederlands Film Festival (NFF) komt eind september jaarlijks een groot en gevarieerd publiek in Utrecht samen voor de nieuwste Nederlandse filmproducties, én voor het gesprek over de stand van zaken in de Nederlandse AV-sector. Als gevolg van de coronamaatregelen krijgt de 40e editie, die plaatsvindt van 25 september t/m 3 oktober, een hybride vorm; online en waar mogelijk op locatie. NFF wil zo het festivalprogramma voor zoveel mogelijk filmliefhebbers en professionals toegankelijk maken.

Lees hier meer over de 40e editie van NFF

 

  • FAQ NFF, Gouden Kalf Competitie & COVID-19-maatregelen

    Hoewel alle gevolgen op dit moment nog niet in beeld zijn, werken wij achter de schermen hard door aan het komende festival. Op deze pagina geven we zo goed mogelijk antwoord op vragen die leven in de sector rondom de inschrijving van producties voor het Nederlands Film Festival, de Gouden Kalf Competitie en de andere festivalcompetities.

    Lees meer