NFF 2019

Van vrijdag 27 september t/m zaterdag 5 oktober 2019 rolt het Nederlands Film Festival in Utrecht de rode loper uit voor de Nederlandse film. Met het programma van NFF zie en ontdek je negen dagen lang de Nederlandse film in volle breedte. Van publieks- tot arthousefilms en van documentaires tot interactieve producties. Het NFF geeft makers en publiek de kans elkaar te ontmoeten, zich te verdiepen, te verbazen en te amuseren. Om uiteindelijk met nieuwe verhalen, nieuwe inzichten en een berg inspiratie naar huis te gaan. Ontdek de Nederlandse film van alle kanten!

Op de hoogte blijven van het programma en laatste nieuws over NFF 2019? Volg ons op Facebook en Instagram!


De eerste tickets zijn al in de voorverkoop. Bestel je tickets hier

Programma Nederlands Film Festival 2019

Het programma van het NFF 2019 bestaat niet alleen uit vele film- en televisiedramavertoningen, maar ook uit diverse programma-onderdelen waarmee je dieper in de wereld van film, televisie en interactive duikt.

 • Openingsfilm: INSTINCT

  Het NFF 2019 opent op vrijdag 27 september met INSTINCT, het regiedebuut van Halina Reijn. De psychologische thriller over een ervaren psychologe die ondanks haar expertise geobsedeerd raakt door een zedendelinquent, gaat in première in aanwezigheid van hoofdrolspelers Carice van Houten en Marwan Kenzari.

  Bestel nu je tickets
 • NFF Volkskrant-dag

  Op zondag 29 september vindt dit jaar weer de NFF Volkskrant-dag plaats. Er is een mooi programma samengesteld waarbij Volkskrant-filmcriticus Bor Beekman de films zal inleiden en er zullen verschillende Q&A’s plaatsvinden met cast en/of crew van de films. Bestel nu jouw tickets!

  Locatie: Kinepolis Jaarbeurs Utrecht
  Tijd: 10:30-17:30 uur
  Tickets: €28,50

  Bestel nu je tickets
 • Blikverruimers

  De drie prominente en veelzijdige makers Jandino Asporaat, Tim Hofman en Halina Reijn geven tijdens het NFF vorm aan het programmaonderdeel Blikverruimers. Zij stellen een verdiepend avondprogramma samen en programmeren in de rol van gastcurator een vijftal recente producties die voor hen van betekenis zijn.

  Bestel nu je tickets
 • NPO Start Premièredag

  Nieuw op het NFF: de NPO Start Premièredag! Dé afsluitende dag van het festival met de premières van miniserie STANLEY H. en de film DE BELOFTE VAN PISA. Bij beide premières is een deel van de cast en crew aanwezig om al jouw vragen te beantwoorden.

  Bestel nu je tickets
 • Fullscreen: Videoclips op het NFF – powered by XITE

  Van Anouk tot Bizzey, van Troye Sivan tot Willem. Tijdens deze Fullscreen avond op donderdag 3 oktober komen de meest geslaagde, gedurfde en geniale clips van Nederlandse makers van het afgelopen jaar voorbij. Tussen de bedrijven door neemt muziekjournalist Job de Wit de recente clip-oogst door met verschillende gasten.

  Locatie: Kinepolis Jaarbeurs Utrecht
  Tijd: 19:30-21:30 uur
  Tickets: €11,- (Regulier) | €8,- (Student/CJP) | €6,- (U-pas)

  Bestel nu je tickets
 • Het beste van BNNVARA

  BNNVARA is dit jaar mediapartner van het NFF. Samen met het festival organiseert de omroep op vrijdag 4 oktober ‘Het beste van BNNVARA’. Tijdens deze dag worden vier films vertoond, waaronder een speciale voorpremière van de nieuwe romantische komedie WAT IS DAN LIEFDE, INSTINCT en de voor de Gouden Kalf Competitie geselecteerde films SWIPE en MEVROUW FABER. De dag wordt gehost door Chris Zegers, diverse cast- en crewleden zijn aanwezig voor Q&A.

  Bestel nu je tickets
 • Publiekspremière GRIMM RE-EDIT

  Op 28 september gaat de film GRIMM RE-EDIT van Alex van Warmerdam in première op het Nederlands Film Festival. De regisseur maakte samen met editor Job ter Burg een nieuwe montage van GRIMM (2003). Een geestige, grimmige variant op Hans en Grietje met hoofdrollen voor Halina Reijn en Jacob Derwig.

  Bestel nu je tickets
 • Publiekspremière BUMPERKLEEF

  Op maandag 30 september gaat de spannende thriller BUMPERKLEEF in première op het NFF. De rode loper-première vindt plaats in aanwezigheid van hoofdrolspelers Jeroen Spitzenberger, Anniek Pheifer, Willem de Wolf, regisseur Lodewijk Crijns en genodigden. De film, die vele spannende én vermakelijke achtervolgingsscènes bevat, gaat op dezelfde avond voor het publiek in première in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Tickets voor deze publiekspremière zijn nu verkrijgbaar.

  Bestel nu je tickets
 • Publiekspremière: KAPSALON ROMY

  Zie de nieuwste Nederlandse producties voor het eerst op het NFF! Tijdens de publiekspremières beleef je in feestelijke setting samen met cast- en crewleden de eerste vertoning van nieuwe Nederlandse films en televisiedrama’s. Op zondagmiddag 29 september gaat jeugdfilm KAPSALON ROMY op deze manier in première. Benieuwd naar de andere publiekspremières? Houd deze pagina in de gaten!

  Bestel nu je tickets
 • Slotfilm: DE BELOFTE VAN PISA

  Op zaterdag 5 oktober sluit het NFF af met de voorpremière van DE BELOFTE VAN PISA. De film, geregisseerd door Norbert ter Hall (A’DAM-E.V.A.), is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van schrijver Mano Bouzamour. De hoofdrol wordt vertolkt door Shahine El-Hamus (VALS). De feestelijke voorpremière op de NPO Start Premièredag wordt bijgewoond door een aantal leden van de cast & crew.

  Bestel nu je tickets
 • In première: PUCK & HANS - MADE IN HOLLAND

  De documentaire van Peter Wingender over mode-iconen Puck Kroon en Hans Kemmink, PUCK & HANS – MADE IN HOLLAND, gaat op woensdag 2 oktober in Stadsschouwburg Utrecht. Tijdens het festival zijn er ook publieksvertoningen van de documentaire.

  Bestel nu je tickets
 • NFF Interactive

  Het Interactive-programma bestaat uit talks, masterclasses en de NFF Interactive Expo. Interactive staat ook in de spotlights tijdens de NFF Interactive Gouden Kalf Avond, waar makers het publiek laten zien hoe de producties tot stand komen en de jury de nominaties voor het Gouden Kalf voor Beste Interactive bekendmaakt.

  Lees meer
 • Forum van de Regisseurs

  Met Forum van de Regisseurs biedt het NFF podium aan makers met uniek stemgeluid en eigenzinnige visie. Wat waren de meest ambitieuze en avontuurlijke producties van het afgelopen jaar? Filmcritici Dana Linssen en Jan Pieter Ekker duiken  in de wereld van de auteurs- en kunstfilm en gaan op zoek naar makers die kiezen voor innovatieve vormen.

  Lees meer
 • Talks en Masterclasses

  Duik dieper in de wereld van film, televisie en interactive! Ieder jaar nodigt het NFF een aantal makers uit binnen- en buitenland uit om verdieping te bieden aan een onderwerp of vakgebied tijdens masterclasses, talks en nagesprekken.

  Lees meer
 • Gouden Kalveren

  Het Nederlands Film Festival wordt traditiegetrouw afgesloten met de uitreiking van de Gouden Kalveren. Naast deze competitie zijn er tijdens het NFF ook andere competities waarmee makers prijzen kunnen winnen. Zie de genomineerde producties en ontmoet de makers tijdens het festival!

  Lees meer
 • Festivalhart

  Het Festivalhart in de Winkel van Sinkel is dé uitvalsbasis tijdens je bezoek aan het NFF. Ontmoet elkaar, praat over je festival belevenissen met een hapje en drankje en beleef meer met diverse programma’s. Zo kun je hier het terecht voor de NFF Talkshow, dansen tijdens het NFF Filmfeest en dagelijks luisteren naar live muziek.

 • Nu Kijken

  Kun je niet wachten tot het festival? Bezoek onze Nu Kijken voor kijktips!

  Bekijk Nu