NFF 2019

Van vrijdag 27 september t/m zaterdag 5 oktober 2019 rolt het Nederlands Film Festival in Utrecht de rode loper uit voor de Nederlandse film. Met het programma van NFF zie en ontdek je negen dagen lang de Nederlandse film in volle breedte. Van publieks- tot arthousefilms en van documentaires tot interactieve producties. Het NFF geeft makers en publiek de kans elkaar te ontmoeten, zich te verdiepen, te verbazen en te amuseren. Om uiteindelijk met nieuwe verhalen, nieuwe inzichten en een berg inspiratie naar huis te gaan. Ontdek de Nederlandse film van alle kanten!

Op de hoogte blijven van het programma en laatste nieuws over NFF 2019? Volg ons op Facebook en Instagram!


Programma NFF 2019

Het programma van het NFF 2019 bestaat niet alleen uit vele film- en televisiedramavertoningen, maar ook uit diverse programma-onderdelen waarmee je dieper in de wereld van film, televisie en interactive duikt.

 • Publiekspremières

  Zie de nieuwste Nederlandse producties voor het eerst op het NFF! Tijdens de publiekspremières beleef je in feestelijke setting samen met cast- en crewleden de eerste vertoning van nieuwe Nederlandse films en televisiedrama’s.

 • Talks en Masterclasses

  Duik dieper in de wereld van film, televisie en interactive! Ieder jaar nodigt het NFF een aantal makers uit binnen- en buitenland uit om verdieping te bieden aan een onderwerp of vakgebied tijdens masterclasses, talks en nagesprekken.

  Lees meer
 • Forum van de Regisseurs

  Met Forum van de Regisseurs biedt het NFF podium aan makers met uniek stemgeluid en eigenzinnige visie. Wat waren de meest ambitieuze en avontuurlijke producties van het afgelopen jaar? Filmcritici Dana Linssen en Jan Pieter Ekker duiken  in de wereld van de auteurs- en kunstfilm en gaan op zoek naar makers die kiezen voor innovatieve vormen.

  Lees meer
 • NFF Interactive

  Het Interactive-programma bestaat uit talks, masterclasses en de NFF Interactive Expo. Interactive staat ook in de spotlights tijdens de NFF Interactive Gouden Kalf Avond, waar makers het publiek laten zien hoe de producties tot stand komen en de jury de nominaties voor het Gouden Kalf voor Beste Interactive bekendmaakt.

  Lees meer
 • Gouden Kalveren

  Het Nederlands Film Festival wordt traditiegetrouw afgesloten met de uitreiking van de Gouden Kalveren. Naast deze competitie zijn er tijdens het NFF ook andere competities waarmee makers prijzen kunnen winnen. Zie de genomineerde producties en ontmoet de makers tijdens het festival!

  Lees meer
 • Festivalhart

  Het Festivalhart in de Winkel van Sinkel is dé uitvalsbasis tijdens je bezoek aan het NFF. Ontmoet elkaar, praat over je festival belevenissen met een hapje en drankje en beleef meer met diverse programma’s. Zo kun je hier het terecht voor de NFF Talkshow, dansen tijdens het NFF Filmfeest en dagelijks luisteren naar live muziek.

 • Nu kijken

  Kun je niet wachten tot het festival? Bezoek onze Nu Kijken-pagina voor een overzicht van Nederlandse films in de bioscoop en on demand. Op deze pagina zijn ook de Gouden Kalf uitreikingen van afgelopen jaren te bekijken.

  Lees meer