De Nederlandse AV kalender

NFF Professionals is onderdeel van het Nederlands Film Festival, bestemd voor de Nederlandse vakwereld van AV-professionals. Naast het jaarlijkse NFF Professionals Programma verbinden we de (inter)nationale professionals door middel van nieuwsupdates, branche informatie en de Nederlandse AV Kalender.

 

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de filmindustrie? Volg ons dan op onze Facebook pagina of meld je aan voor de nieuwsbrief.

Hieronder een overzicht van activiteiten in de AV-sector. Ontbreekt er een activiteit of heb je een tip? Laat het ons weten.
Vul hier het activiteitenformulier in. 

Zaterdag 25 mei t/m woensdag 29 mei
 • Eye International Conferentie 2019 - Sisters

  De Eye International Conference, die jaarlijks wordt gehouden, onderzoekt hedendaagse archief- en academische debatten, gericht op professionals uit filmhistorie, wetenschappers, archivarissen, curatoren en restauratoren. De conferentie omvat panels en speciale vertoningen van (gerestaureerde) films.

  Meer info & tickets
Zaterdag 15 juni & Zondag 16 juni
 • Masterclassweekend Interviewtechnieken

  Aan de hand van -soms zeer persoonlijke- interviews met o.a. The Red Hot Chili Peppers, Nick Cave, Lou Reed, Tori Amos, LL Cool J, Ice Cube, Iggy Pop en Lenny Kravitz laat Bram van Splunteren zien hoe je een goed ‘human interest’ interview afneemt.

  Amsterdam Film School | 10:30 – 16:00 uur

   

  Meer info & tickets
Donderdag 20 juni 2019
 • AVA_NET SYMPOSIUM 2019

  Het AVA_Net Symposium 2019 staat volledig in het teken van het thema “audio-archivering”. Want video is beeld, maar audio is verbeelding. Tijdens het symposium staan we stil bij archivering van zowel analoge als digitale audio. Daarnaast kijken we naar het verbeteren van toegankelijkheid en onderzoeken we creatieve vormen van hergebruik van geluidscollecties. Wat zit er in de audio-archieven, welke standaarden zijn gangbaar en hoe verloopt het proces van beschrijving? Aandacht zal er bovendien zijn voor de viering van 100 jaar Nederlandse radio.

  Meer info
Donderdag 20 juni 2019
 • Ben jij mijn Filmdate II

  Ben jij mijn Filmdate? betekent een middag netwerken tussen scenaristen, regisseurs en producenten. Een halfjaarlijkse APK van je professionele netwerk. In samenwerking met Dutch Directors Guild, Netwerk Scenarioschrijvers en Filmproducenten Nederland. De nadruk ligt op fictie.

  Meer info
Vrijdag 21 juni 2019
 • Presentatie [email protected] MASTERCLASS 2019

  De [email protected] Masterclass, een samenwerking tussen het Sandberg Instituut en Beeld en Geluid, is een creatieve broedplaats, waar makers uit verschillende disciplines de ruimte krijgen om te experimenteren – essentieel voor vernieuwing in het medialandschap.

  Meer info
Donderdag 27 juni t/m zondag 30 juni
 • LONG STORY SHORT, Graduation Festival HKU Media 2019

  De afstudeerders van Animation, Audiovisual Media, Graphic Design, Illustration, Image and Media Technology and Photography presenteren hun werk tijdens LONG STORY SHORT, het eindexamenfestival HKU Media 2019.

  HKU Media, Utrecht. 

  Meer info
Vrijdag 28 juni 2019
 • LABYRINT Ethiek

  Beeld en Geluid organiseert op vrijdag 28 juni de tweede aflevering in een serie mediamakersdebatten. Hoe weeg je de ethische keuzes af als je (potentieel) impactvolle producties maakt? Hoe maak je én een goed programma of geslaagde documentaire én ga je zorgvuldig met je personages om?

  Meer info & Tickets
Vrijdag 28 juni t/m zaterdag 6 juli
 • Keep an Eye Filmacademie Festival 2019

  De bachelor- en masterstudenten van lichting 2019 studeren af en daarom nemen wij op gepaste manier afscheid van ze! Dit jaar presenteren de master-studenten van 28 juni t/m 2 juli hun afstudeeronderzoeken tijdens de Artistic Research Week in EYE en DAS Graduate School. Van 2 t/m 6 juli zijn de eindexamenprojecten van de bachelor-studenten te zien in Eye Filmmuseum.

  Eye Filmmuseum, Amsterdam.

  Meer info & tickets
Zaterdag 28 september t/m dinsdag 1 oktober 2019
 • NFF Professionals Programma

  In september vindt tijdens het Nederlands Film Festival het Professionals Programma plaats. Meer informatie volgt.

Woensdag 6 november t/m zondag 10 november 2019
 • Noordelijk Film Festival

  Filmfestival in Leeuwarden met focus op Noord-Europese film. 40e editie.

  Slieker Film en Stadsschouwburg De Harmonie

  Meer informatie