Mbo | Filmvertoningen 2019

Mbo-opleidingen kunnen tegen gereduceerd tarief voor educatievertoningen in de ochtend of middag tijdens het festival reserveren. Bij deze educatievoorstellingen is altijd een nagesprek, vaak met cast- en / of crewleden. In samenwerking met Eye Filmmuseum ontwikkelt het NFF bij alle educatievertoningen lesmateriaal dat gratis beschikbaar wordt gesteld. Het materiaal bestaat uit een docentenhandleiding en een interactieve les voor op het digibord (vanaf september op deze pagina te downloaden).

Aanmelden

Boek een educatievertoning, inclusief nagesprek en lesmateriaal, vóór 14 juli 2019. Boekingen gemaakt voor 14 juli kunnen gegarandeerd plaatsvinden, verzoeken na 14 juli alleen in overleg.

Naar het aanmeldformulier


Programma

 

 • BAANTJER HET BEGIN

  Amsterdam, 1980. De hoofdstad onder hoogspanning. Krakersrellen, illegale drugshandel en de op handen zijnde kroning van prinses Beatrix met mogelijk een moordaanslag: de pas begonnen rechercheur De Cock heeft er zijn handen vol aan. Zijn politiepartner op Bureau Warmoesstraat, de ras-Jordanees Montijn, neemt het zelf niet zo heel nauw met de wet. Crimi met actie, humor en weelderige Amsterdamse tongval, gebaseerd op de werken van A.C. Baantjer. In de voorfilm SCHROOM – BOBBY heeft Bobby ook een moeilijke eerste werkdag.

 • BON BINI HOLLAND 2

  In dit ‘nog onbeskoftere’ vervolg op de hitkomedie vraagt Robertico (komiek Jandino Asporaat) zijn vriendin Noëlla op Curaçao ten huwelijk, maar zij wil juist een relatiepauze. Hij geeft niet op en reist haar achterna naar Nederland. Daar is een liefdeskaper op de kust verschenen: de knappe en ideale schoonzoon Christiaan. Voor Robertico zit er maar één ding op: de hulp inschakelen van zijn oude FC Kipvrienden! In de voorfilm GAPPIES valt ook veel te lachen. Daarin komen vijf medewerkers van de buurtsuper in actie tegen hun belachelijke manager.

 • DE LIBI

  Bilal, Gregg en Kevin kunnen niet wachten tot het echte leven begint – na de eindexamens gaan ze vliegen! Als ze tijdens de zoveelste saaie schooldag door een groepje meisjes worden uitgedaagd hen ’s avonds in de Jimmy Woo te ontmoeten, zetten de jongens alles op alles om de club binnen te komen. Een komische roadtrip door Amsterdam, over jongens die er alles aan doen om te laten zien wat ze waard zijn. Met als voorfilm een aflevering van VAKKENVULLERS waarin de weg naar volwassenheid begint in de supermarkt.

 • Ik en de ander (korte films)

  Een lekker gevarieerd en vooral verrassend programma van meerdere korte films. Soms zit de wereld heel anders in elkaar dan je dacht of zie jij de wereld anders dan een ander, en dat geldt zeker als je bedenkt wat de hoofdpersonen in de volgende titels meemaken: MIJN BROER EN IK, SCHROOM – INGE, MIND MY MIND en KORTE KUITSPIER.

 • MAN MADE + MIJN BROER EN IK

  Echte mannen, die huilen nooit. Het zijn bikkels, die harde grappen maken. Maar mannen zijn vandaag ook in de war, want kunnen ze in de veranderde maatschappij nog wel zijn wie ze (willen) zijn? In MAN MADE gaat documentairemaker Sunny Bergman op onderzoek uit naar wát mannelijkheid nu precies is. MIJN BROER EN IK is een documentaire van de feministische Xena Maria Evers over haar lievelingsbroer, die zich tot de Islam bekeerde. Twee documentaires die gegarandeerd voor een interessante discussie zorgen tijdens het nagesprek!


Data & locaties

De educatieve filmvertoningen kunnen van maandag 30 september tot en met vrijdag 4 oktober worden ingepland, in de ochtend of middag. De filmvertoningen vinden plaats in een van de volgende bioscopen: Pathé Rembrandt, Kinepolis Jaarbeurs Utrecht of het Louis Hartlooper Complex.

Contact

Vragen of een programma op maat? Mail ons via [email protected] of bel naar 030-2303800.