Talks en Masterclasses

Meer leren over film? Nieuwsgierige bezoekers komen bij het NFF volop aan hun trekken. Zo organiseert het NFF fascinerende online masterclasses van grote internationale filmmeesters. Bekijk hieronder het aanbod en kies je favoriet(en)!


Programma 2020

 

Zaterdag 26 september

 

 • Masterclass Kim Keukeleire

  Animatietopper Kim Keukeleire werkte als rechterhand van regisseurs als Wes Anderson en Tim Burton aan films als ISLE OF DOGS, THE FANTASTIC MISTER FOX en FRANKENWEENIE. In deze masterclass leren we van haar hoe ze haar betoverende stopmotion-animaties maakt.

  Start: 10:30

  Meer info en tickets
 • Masterclass Robert Stromberg

  Oscarwinnaar Robert Stromberg staat bekend als multitalent in Hollywood en stond als Production Designer aan het hoofd van magische producties als James Cameron’s AVATAR, Tim Burton’s ALICE IN WONDERLAND, Steven Spielberg’s THE BFG en Marvel’s DOCTOR STRANGE IN THE MULTIVERSE OF MADNESS. Wordt mede mogelijk gemaakt door Videoland Academy.

  Start: 20:00

  Meer info en tickets
Zondag 27 september

 

 • Masterclass Kris Bowers

  Piano en film is een magische combinatie, zo oud als het medium zelf. Virtuoos pianist en componist Kris Bowers componeerde muziek voor onder andere WHEN THEY SEE US (Ava Duvernay) en GREEN BOOK (Peter Farrelly), waarin hij pianodouble voor acteur Mahershala Ali was. De combinatie van klassieke muziek en Hollywoodglamour gaven hem zijn unieke sound.

  Start: 20:00

  Meer info en tickets
Maandag 28 september

 

 • Aminata Caïro: Embracing the Voices and Stories Untold

  Een keynote van Aminata Caïro, Lector Inclusive Education aan The Hague University of Applied Sciences, over hoe we als sector meer kunnen doen op het gebied van meerstemmigheid. In samenwerking met Film Forward. Meer informatie binnenkort beschikbaar.

  Start: 13:30

  Meer info en tickets
 • Paul Tyler: How to Map Story Logic

  Paul Tyler staat in de filmwereld bekend als de ‘LEGO Man’. Gewapend met een koffer vol LEGO nodigt hij teams uit hun filmidee te ‘mappen’ met figuren op een grote tafel. Dit laat makers vanaf een afstand hun project bekijken en beter inzicht krijgen in de ontwikkeling van hun verhaal en personages.

  Start: 15:00

  Meer info en tickets
Woensdag 30 september

 

 • Masterclass Anca Damian

  Anca Damian is een arthouse-powerhouse. Opgeleid als cinematograaf heeft ze haar start gehad als DOP en toen de stap genomen naar animatie, regie, productie en schrijven. Bijna elk jaar brengt ze een feature film uit. In haar masterclass gaat Anca onder andere in op het overstijgen van genre en vorm en het benaderen van film als kunstuiting.

  Start: 10:00

  Meer info en tickets
 • Masterclass Nicolas Becker

  Nicolas Becker is een meester in geluid en werkte als Sound Designer, Foley Artist, componist en muzikant mee aan grote Hollywood-projecten als ARRIVAL en GRAVITY, maar ook het megakunstproject DAU. In samenwerking met de VCA en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

  Start: 14:00

  Meer info en tickets
 • Masterclass John Gonzalez

  Een masterclass met narrative director van de game HORIZON ZERO DAWN, John Gonzalez. In zijn masterclass gaat John Gonzalez in op het schrijven van non-lineaire verhalen, interactive media, het creëren van authentieke omgevingen en personages, en hoe diverse technieken uit de film- en gamewereld overlappen.

  Start:  20:00

  Meer info en tickets