Verdiepen: Masterclasses

Iedereen kan op NFF de verdiepende slag slaan met masterclasses van de grootste Nederlandse en internationale filmmakers.

 • NFF en VPRO presenteren Masterclass: De kijk van Koolhoven

  Woensdag 3 oktober, 14:30 – 16:30.

  Kijk mee door de ogen van regisseur en cinefiel Martin Koolhoven, die live zijn favoriete films op de ontleedtafel legt.

  Meer info en tickets
 • Jan Harlan: Music as a Scripting Tool

  Zaterdag 29 september, 10:00 – 12:30.

  Hij was Stanley Kubrick’s vaste producent sinds Barry Lyndon én werkte met o.a. Steven Spielberg: Jan Harlan. In deze inspirerende lezing combineert Harlan zijn vertelkunst met zijn liefde voor (film)muziek. Harlan toont aan hoe een soundtrack de structuur van een hele film kan bepalen.

  Meer info en tickets
 • Masterclass Camera

  Zondag 30 september, 19:30 – 22:00.

  Als Director of Photography werkte Jörg Widmer onder meer met Wim Wenders aan de Oscar-genomineerde documentaires Buena Vista Social Club en Pina. Daarnaast is hij minstens zo befaamd als operator van onder meer de moderne meesterwerken Amouren The Tree of Life. In deze masterclass vertelt deze cameraduizendpoot over de verschillende facetten van het vak.

  Meer info en tickets
 • Uitverkocht: Masterclass Nederlandse Documentaire door Frans Bromet & Bert Hogenkamp

  Woensdag 3 oktober, 19:00 – 21:40.

  De Nederlandse documentaire staat al sinds jaar en dag wereldwijd hoog aangeschreven. Twee kenners (regisseur Frans Bromet en mediahistoricus Bert Hogenkamp) buigen zich met hun gasten over het fenomeen… en kijken er ook een.

  Meer info