Masterclasses en Seminars

In samenwerking met diverse partners biedt het NFF Professionals Programma een rijk aanbod aan masterclasses en inspirerende sessies. Zo ontvangt het NFF dit jaar gerenommeerde sprekers als geluidsontwerper Nicolas Becker (Arrival, Gravity, DAU), Visual Effects Artist, Production Designer en regisseur Robert Stromberg (Avatar, Alice in Wonderland, The BFG) en componist Kris Bowers (When They See Us, Green Book, Dear White People).

Klik op ‘bestel tickets’ om de masterclass en seminars (ca. 2 uur per programma) terug te kijken t/m 31 oktober 2020!


Overzicht Programma 2020

 


Zaterdag 26 september

 • Masterclass Kim Keukeleire

  Kim Keukeleire is een Stop Motion Director en bekend van haar bekroonde werk aan films als Wes Anderson’s Isle of Dogs en The Fantastic Mister Fox en Tim Burton’s Frankenweenie. In de masterclass neemt ze het publiek mee door haar werk als stop motion-regisseur en vertelt ze hoe zij samenwerkt met live action-regisseurs in het vertalen van een regievisie voor live action naar het uitbeelden via stop motion. Ook toont ze hoe ze als Stop Motion Animator werkt aan een bewegend beeld, en welke technieken er gebruikt worden in het maken van de figuren.

  Prijs: €7,99

  Bestel je ticket
 • Middag van het scenario 2020

  ‘Valt er nog wat te lachen?’ Humor is een allemansvriend. Maar niet iedereen is het eens over wat grappig is, en wat niet. Op de Dag van het scenario 2020 gaan we in op verschillende soorten komedie, en hoe je komedie schrijft. Wat is het verschil tussen slimme en platte humor? Hoe werkt een goede grap?

  Met: Maike Meijer, Margot Ros, Mustapha Boudellah, Howard Komproe, Pieter Jouke, Billy Mernit.
  Presentatie: Jaap Peter Enderlé

  Prijs: €7,99

  Bestel je ticket
 • NFF Fuckup Night

  Tijdens de NFF Fuckup Night delen professionals uit de audiovisuele sector hun pijnlijkste fiasco’s, grootste misstappen, meest fatale inschattingsfouten, waar ze later — ondanks alles — met veel dankbaarheid én humor op terugkijken. Flops, tegenslagen, verkeerde beslissingen, fails… ze maken deel uit van het leven én kunnen je heel veel opleveren. Juist in creatieve beroepen zijn fouten onmisbaar om verder te komen. Ze maken deel uit van het proces. Ze helpen je nieuwe richtingen in te slaan, of opnieuw te beginnen. Het omarmen van je fouten kan tot mooie, onverwachte resultaten leiden.

  Sprekers die hun grootste fuckups delen: Shamira Raphaëla (regisseur en documentairemaker), Dana Nechushtan (regisseur en scenarioschrijver van o.a. Hollands Hoop) en Bert Pot (DoP van o.a. Verborgen Gebreken).

  Dit programma is gratis.

  Bestel je ticket
 • Masterclass Robert Stromberg

  Oscarwinnaar Robert Stromberg staat bekend als multitalent in Hollywood en stond als Production Designer aan het hoofd van magische producties als James Cameron’s Avatar, Tim Burton’s Alice in Wonderland, Steven Spielberg’s The BFG en momenteel Marvel’s Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Daarnaast is hij ook actief als regisseur voor o.a. Disney’s Malificent en heeft hij aan bijna honderd films meegewerkt in het visual effects department. Wordt mede mogelijk gemaakt door Videoland Academy.

  Prijs: €7,99

  Bestel je ticket

Zondag 27 september

 • Seminar Camera: Inspiratie en Beeldlaag

  In dit seminar gaat een divers panel van vier Nederlandse Directors of Photography in gesprek over inspiratie en kwaliteit. Aan de hand van talrijke visuele voorbeelden spreken ze over lef en het vertalen van datgene wat je raakt en intrigeert, naar camerawerk. Wat gebeurt er als je eens geen conventionele werkwijze zou hanteren? Wat zou het opleveren voor jezelf als maker èn voor het project als je op de set extra vertellagen toevoegt, en hoe zou je dat doen?

  Met: Myrthe Mosterman NSC, Aziz Al Dilaimi, Richard van Oosterhout NSC & anderen.
  Moderator: Joris Bulstra NSC
  In samenwerking met Netherlands Society of Cinematographers (NSC).
  Prijs: €7,99

  Bestel je ticket
 • NCE Editorspanel

  Editors Dorith Vinken, Sander Vos, Katharina Wartena, Ruben van der Hammen en Annelotte Medema gaan onder leiding van presentator Isolde Hallensleben in gesprek over elkaars werk, aan de hand van door henzelf gekozen fragmenten uit het werk van de andere panelleden. Wat herkennen deze editors in elkaars ervaringen, en wat is hun persoonlijke kijk op het vak? Wat fascineert een editor aan het werk van anderen, en hoe kijken ze terug op hun eigen werk? Dit programma maakt deel uit van de jaarlijkse bijeenkomst van de NCE, de Nederlandse vereniging van Cinema-Editors.

  Prijs: €7,99

  Bestel je ticket
 • Masterclass Kris Bowers

  Een masterclass met virtuoos pianist en componist Kris Bowers, die de muziek componeerde voor o.a. Ava Duvernay’s When They See Us, Justin Simien’s Dear White People en Oscar-winnaar Green Book, waarin hij ook de arrangementen van de echte Don Shirley live speelde als piano-double voor acteur Mahershala Ali. In samenwerking met de Dutch Film Composers (DFC/BCMM) en Buma Music in Motion.

  Prijs: €7,99

  Bestel je ticket

Maandag 28 september 

 • Story Academy presenteert: Writersroom 2.0

  De live online Writersroom 2.0. van de Story Academy van ROSE Stories, DAFF en NFF is de perfecte kans voor schrijvers om hun concept of script een zetje in de goede richting te geven.

  Met: Samya El Hafsaoui, Perla Vita Beerens en Alkan Çöklü.
  Presentator:
  Rowan Blijd.

  Dit programma is gratis. 

  Bestel je ticket
 • Aminata Cairo: Embracing the Voices and Stories Untold

  Een keynote van Aminata Cairo, Lector Inclusive Education aan The Hague University of Applied Sciences, over hoe we als sector meer kunnen doen op het gebied van meerstemmigheid. In samenwerking met Film Forward. Meer informatie binnenkort beschikbaar.

  Duur keynote: 1 uur

  Dit programma is gratis.

  Bestel je ticket
 • Paul Tyler - How to Map Story Logic

  Paul Tyler staat binnen de filmwereld bekend als de ‘LEGO Man’. Gewapend met een koffer vol LEGO nodigt hij teams uit hun filmidee te ‘mappen’ met figuren op een grote tafel. Dit geeft makers de mogelijkheid om vanaf een afstand hun project te bekijken op een objectieve manier, en een beter inzicht te krijgen in de ontwikkeling van hun verhaal en personages. In zijn masterclass geeft Paul de beste tips mee om zelf aan de slag te gaan.

  Dit programma is gratis.

  Bestel je ticket

Woensdag 30 september 

 • Masterclass Anca Damian

  Anca Damian is een arthouse-powerhouse. Opgeleid als cinematograaf in Bucharest heeft ze haar start gehad als DOP, maar vervolgens de stap genomen naar animatie, regie, productie en schrijven. Bijna elk jaar weet ze een feature film uit te brengen, van documentaire en fictie tot musical. En het werkt; Damian’s films werden vertoond en wonnen op festivals als Annecy, Hong Kong, Sundance, Thessaloniki, TIFF, CPH:DOX, SxSW, Karlovy Vary, Dok Leipzig, European Film Awards, en vele anderen. In haar masterclass gaat Anca in op het overstijgen van genre en vorm, en het benaderen van film als kunstuiting en verhalen vertellen an sich.

  Prijs: €7,99

  Bestel je ticket
 • Masterclass Nicolas Becker

  Nicolas Becker is een meester in geluid en werkte als Sound Designer, Foley Artist, componist en muzikant mee aan grote Hollywood-projecten als Arrival en Gravity, maar ook het megakunstproject DAU. In samenwerking met de VCA en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

  Prijs: €7,99

  Bestel je ticket
 • Masterclass John Gonzalez

  Een masterclass met narrative director van de game Horizon Zero Dawn, John Gonzalez. In zijn masterclass gaat John Gonzalez in op het schrijven van non-lineaire verhalen, interactive media, het creëren van authentieke omgevingen en personages, en hoe diverse technieken uit de film- en gamewereld overlappen.

  Prijs: €7,99

  Bestel je ticket

Donderdag 1 oktober 

 • Missie van de nieuwe maker

  Tijdens het programma ‘Missie van de nieuwe maker’ gaan diverse sprekers met elkaar in gesprek over de ervaringen die zij hebben in het bewaken van hun eigen zienswijze en hoe zij het gewenste eindresultaat bereiken met hun film.

  Met: Jeanine Hage (CoBO Fonds), Festus Toll (regisseur When You Hear the Divine Call), Tessa Louise Pope (regisseur Overtijd), John Appel (regisseur), Nicole van Schaik (DocSociety) e.a.
  Moderator: Margje de Koning

  Dit programma is gratis. 

  Bestel je ticket

   


  Blijf op de hoogte

  Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de filmindustrie? Volg ons dan op onze Facebook pagina of meld je aan voor de nieuwsbrief. Voor de laatste informatie over de masterclasses van het NFF Professionals Programma, kun je je aanmelden voor de Masterclasses Ticket Alert. Zo bestel je direct je tickets bij de start van de kaartverkoop en leer je als eerste welke namen er worden toegevoegd.