Masterclasses en Seminars

De eerste namen van de masterclasses voor het NFF Professionals Programma 2019 zijn bekendgemaakt. In samenwerking met diverse partners biedt het NFF Professionals Programma een rijk aanbod aan masterclasses en inspirerende sessies. Wil je niet alleen als eerste kaarten kopen voor het Professionals Programma maar ook minder betalen voor? Koop dan nu de Professionalspas!

 

   Koop hier je Professionalspas

 

Wanneer?

Zaterdag 28 september t/m dinsdag 1 oktober 2019

Programma                                  

 • Masterclass Regie: Michael Engler

  Hoe vertaal je een internationale televisiehit naar een bioscoopfilm? De voor een Emmy genomineerde Michael Engler regisseerde afleveringen van bekende programma’s als 30 ROCK, SEX AND THE CITY en DOWNTON ABBEY. In deze masterclass geeft Engler antwoord op de vraag hoeveel vrijheid je hebt als regisseur van een programma met een vast format en gaat hij in op het verwerken van je eigen visie naar beeld.
  Deze masterclass is in samenwerking met NBCUniversal.

 • Masterclass Production Design: Fiona Crombie

  Ze heeft de Oscar-nominatie voor Best Production Design op haar naam gezet met haar werk voor The Favourite, Yorgos Lanthimos’ veelgeprezen film van afgelopen jaar. De Australische Production Designer Fiona Crombie heeft zich met dit 18e-eeuwse kostuumdrama definitief op de radar gezet in de filmwereld. In deze masterclass neemt ze ons mee in haar creatieve proces waarin ze het heeft over textiel-keuzes, sfeer en het vertalen van een idee naar set design.

 • Masterclass Muziek: Andy Hill

  Andy Hill is voormalig Vice President of Music Production van The Walt Disney Studios. In deze inspirerende masterclass toont hij aan de hand van vele voorbeelden wat de rol van muziek in film is. Voor The Walt Disney Studios coördineerde Andy Hill onder andere de muziekproductie van films als The Lion King, Beauty and the Beast en Sister Act. In het creëren van vele wereldberoemde scores werkte hij nauw samen met componisten als Hans Zimmer en Alan Menken, en won hij voor zijn werk als producer een Grammy Award. Zijn boek Scoring the Screen: The Secret Language of Film Music wordt wereldwijd gebruikt en bejubeld. Deze masterclass is opgezet in samenwerking met de Dutch Film Composers (DFC) en Buma Music in Motion.

 • Masterclass Animatie

  Het programma wordt 29 augustus bekendgemaakt en is in samenwerking met de Animatie Producenten Nederland.

 • Internationale NCE-Masterclass Montage

  Het programma wordt 29 augustus bekendgemaakt en is in samenwerking met de Nederlandse vereniging van Cinema- Editors.

 • Internationale Masterclass Camera

  Het programma wordt 29 augustus bekendgemaakt en is in samenwerking met De Netherlands Society of Cinematographers.

   

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de filmindustrie? Volg ons dan op onze Facebook pagina of meld je aan voor de nieuwsbrief.