Masterclasses en Seminars

In samenwerking met diverse partners biedt het NFF Professionals Programma een rijk aanbod aan masterclasses en inspirerende sessies. Zo ontvangt het NFF dit jaar gerenommeerde sprekers als geluidsontwerper Nicolas Becker (Arrival, Gravity, DAU), Visual Effects Artist, Production Designer en regisseur Robert Stromberg (Avatar, Alice in Wonderland, The BFG) en componist Kris Bowers (When They See Us, Green Book, Dear White People).

Voor de laatste informatie over de masterclasses op NFF 2020 kun je je aanmelden voor de Masterclasses Ticket Alert. Zo bestel je direct je tickets bij de start van de kaartverkoop en leer je als eerste welke namen er worden toegevoegd.

Meld je aan

Wanneer?

Van zaterdag 26 september t/m donderdag 1 oktober vindt het NFF Professionals Programma van 2020 volledig online plaats.

Kaartverkoop

Meer informatie over prijzen en de start van de kaartverkoop wordt binnenkort bekendgemaakt.


Masterclass sprekers 2020

De eerste sprekers van 2020 zijn bekend! Het hele NFF Professionals Programma wordt begin september bekendgemaakt.

 • Nicolas Becker

  Woensdag 30 september – 14:00 uur
  Nicolas Becker is een meester in geluid en werkte als Sound Designer, Foley Artist, componist en muzikant mee aan grote Hollywood-projecten als Arrival en Gravity, maar ook het megakunstproject DAU. In samenwerking met de VCA en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

 • Kim Keukeleire

  Zaterdag 26 september – 10:30 uur
  Kim Keukeleire is een Stop Motion Director en bekend van haar bekroonde werk aan films als Wes Anderson’s Isle of Dogs en The Fantastic Mister Fox en Tim Burton’s Frankenweenie. In de masterclass neemt ze het publiek mee door haar werk als stop motion-regisseur en vertelt ze hoe zij samenwerkt met live action-regisseurs in het vertalen van een regievisie voor live action naar het uitbeelden via stop motion. Ook toont ze hoe ze als Stop Motion Animator werkt aan een bewegend beeld, en welke technieken er gebruikt worden in het maken van de figuren.

 • Anca Damian

  Woensdag 30 september – 10:00 uur
  Anca Damian is een arthouse-powerhouse. Opgeleid als cinematograaf in Bucharest heeft ze haar start gehad als DOP, maar vervolgens de stap genomen naar animatie, regie, productie en schrijven. Bijna elk jaar weet ze een feature film uit te brengen, van documentaire en fictie tot musical. En het werkt; Damian’s films werden vertoond en wonnen op festivals als Annecy, Hong Kong, Sundance, Thessaloniki, TIFF, CPH:DOX, SxSW, Karlovy Vary, Dok Leipzig, European Film Awards, en vele anderen. In haar masterclass gaat Anca in op het overstijgen van genre en vorm, en het benaderen van film als kunstuiting en verhalen vertellen an sich.

 • Kris Bowers

  Zondag 27 september – 20:00 uur
  Een masterclass met virtuoos pianist en componist Kris Bowers, die de muziek componeerde voor o.a. Ava Duvernay’s When They See Us, Justin Simien’sDear White People en Oscar-winnaar Green Book, waarin hij ook de arrangementen van de echte Don Shirley live speelde als piano-double voor acteur Mahershala Ali. In samenwerking met de Dutch Film Composers (DFC/BCMM) en BUMA Music in Motion

Robert Stromberg

Zaterdag 26 september – 20:00 uur
Oscarwinnaar Robert Stromberg staat bekend als multitalent in Hollywood en stond als Production Designer aan het hoofd van magische producties als James Cameron’s Avatar, Tim Burton’s Alice in Wonderland, Steven Spielberg’s The BFG en momenteel Marvel’s Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Daarnaast is hij ook actief als regisseur voor o.a. Disney’s Malificent en heeft hij aan bijna honderd films meegewerkt in het visual effects department.


Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de filmindustrie? Volg ons dan op onze Facebook pagina of meld je aan voor de nieuwsbrief. Voor de laatste informatie over de masterclasses van het NFF Professionals Programma, kun je je aanmelden voor de Masterclasses Ticket Alert. Zo bestel je direct je tickets bij de start van de kaartverkoop en leer je als eerste welke namen er worden toegevoegd.

Bekijk hier het Masterclasses & Seminars Programma 2019