NFF Interactive Jury

Een selectie van tien interactieve mediaproducties is door onderstaande vakjury geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie 2018. Zij maken kans op een Gouden Kalf voor Beste Interactive. De jury heeft de producties geselecteerd uit het rijke aanbod aan o.a. games, virtual reality film en multimediale producties en beoordeeld op impact, artistieke waarde en innovatieve verhaalvorm.

 

Martijn de Waal is lector Play & Civic Media en hoofd onderzoek bij de faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij schreef verschillende boeken op het gebied van digitale cultuur, waaronder De stad als interface, en is co-auteur van De platformsamenleving. De Waal is voorzitter van de Commissie Digitale Cultuur van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Klasien van de Zandschulp is ontwerper en medeoprichter van Lava Lab (design & technology innovation lab). Haar ontwerpen verbinden vaak online en offline verhalen en interacties door middel van mobiele technologie. Daarnaast is Van de Zandschulp verantwoordelijk voor het eerste virtuele en augmented reality festival Zo Niet, Dan Toch, de audioverhalen-app HearUsHere en de Interactive Storytelling Meetup Amsterdam.

Sjef van Gaalen is onderzoeker en ontwerper. Zijn werk richt zich op identiteit, fictie, beeldvormingen van de toekomst en de structuren waarmee verhalen verteld worden. Hij is adviseur van de Commissie Digitale Cultuur van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en gastdocent bij de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.