NFF Interactive

Het Interactive-programma bestaat uit talks, masterclasses en de NFF Interactive Expo. Interactive staat ook in de spotlights tijdens de NFF Interactive Gouden Kalf Avond, waar makers het publiek tonen hoe de producties tot stand komen en de jury de nominaties voor het Gouden Kalf voor Beste Interactive bekendmaakt.


Gouden Kalf voor Beste Interactive 2020

In 2020 wordt voor de vijfde keer het Gouden Kalf Interactive uitgereikt. Een selectiecommissie kiest uit alle inzendingen 10 werken die mee zullen dingen naar het Gouden Kalf voor Beste Interactive. Deze werken zijn tijdens het festival te ervaren in de expositie die opgebouwd wordt in de nieuwe bibliotheek aan de Neude.

Een onafhankelijke driekoppige vakjury bezoekt tijdens het eerste weekend van het festival de expositie en alle werken beoordelen. Op maandag 28 september maakt de jury de drie nominaties bekend tijdens de NFF Interactive Gouden Kalf Avond. Tijdens het Grolsch Gouden Kalveren Gala op vrijdag 2 oktober wordt het Gouden Kalf voor Beste Interactive uitgereikt.

Lees meer over het Gouden Kalf voor Beste Interactive


Programma

 • NFF Interactive Expo

  Alle 10 goed én interactief. De kanshebbers op het Gouden Kalf voor Beste Interactive 2020 zijn te zien (en te spelen, ervaren en bewonderen) tijdens de NFF Interactive Expo, een gratis toegankelijke expositie in de nieuwe bibliotheek aan de Neude.

  De selectie wordt later bekendgemaakt.

 • NFF Interactive Gouden Kalf Avond

  Tijdens de NFF Interactive Gouden Kalf avond op maandag 28 september zijn kanshebbers voor het Gouden Kalf voor Beste Interactive 2020 te gast. Zij doen aan de zaal en aan moderator Dan Hassler-Forest uit de doeken wat er allemaal kwam kijken bij de realisatie. Aan het eind van de avond worden de drie genomineerden bekend gemaakt.

 • Bring Your Own Beamer

  Lichten uit, beamers aan voor de grootste one-night-exhibition van Nederland. Op de eerste zaterdag van het NFF projecteren kunstenaars en makers hun audiovisuele multimediale werken op de muren, plafonds, doeken en ramen van de Nicolaïkerk.