NFF Interactive

Van een duik in een VR-installatie tot het verkennen van een interactieve graphic novel: NFF Interactive daagt je uit om vastomlijnde ideeën over hoe verhalen verbeeld worden los te laten, en je over te geven aan innovatieve, meeslepende en verrassende ervaringen. Interactieve media zijn steeds prominenter aanwezig en vormen een veelzijdige discipline binnen de Nederlandse beeldcultuur. Met het programma van NFF Interactive én een eigen award – het Gouden Kalf voor Beste Interactive – viert NFF het beste van wat deze relatief jonge tak te bieden heeft.

Het Interactive-programma bestaat uit talks, masterclasses en de NFF Interactive Expo: een selectie van de tien interessantste Nederlandse interactieve producties van het jaar.


Gouden Kalf voor Beste Interactive 2020

In 2020 wordt voor de vijfde keer het Gouden Kalf voor Beste Interactive uitgereikt. Een selectiecommissie kiest uit alle inzendingen tien werken die meedingen naar de award. Deze werken zijn tijdens het Nederlands Film Festival te ervaren in de NFF Interactive Expo in de nieuwe bibliotheek aan de Neude.

Tijdens de NFF Interactive Gouden Kalf Avond, op maandag 28 september, tonen makers aan het publiek hoe hun bijzondere werken tot stand zijn gekomen. Het spannende hoogtepunt van de avond is het moment dat de jury de drie nominaties voor het Gouden Kalf voor Beste Interactive bekendmaakt. Tijdens het Grolsch Gouden Kalveren Gala op vrijdag 2 oktober wordt het Gouden Kalf voor Beste Interactive uitgereikt.

Lees meer over het Gouden Kalf voor Beste Interactive


Programma

 • NFF Interactive Expo

  Alle tien goed én interactief. De kanshebbers op het Gouden Kalf voor Beste Interactive 2020 zijn te zien (en te spelen, ervaren en bewonderen) tijdens de NFF Interactive Expo, een gratis toegankelijke expositie in de nieuwe bibliotheek aan de Neude.

  De selectie wordt later bekendgemaakt.

 • NFF Interactive Gouden Kalf Avond

  Op maandag 28 september zijn kanshebbers voor het Gouden Kalf voor Beste Interactive 2020 te gast bij de NFF Interactive Gouden Kalf Avond. Zij doen aan de zaal en aan moderator Dan Hassler-Forest uit de doeken wat er allemaal kwam kijken bij de realisatie van hun project. Aan het eind van de avond worden de drie genomineerden bekendgemaakt.

 • Bring Your Own Beamer

  Lichten uit, beamers aan voor de grootste one-night-exhibition van Nederland. Op de eerste zaterdag van het NFF projecteren kunstenaars en makers hun audiovisuele multimediale werken op de muren, plafonds, doeken en ramen van de Nicolaïkerk.