NFF Interactive

Het Interactive-programma bestaat uit talks, masterclasses en de NFF Interactive Expo. Interactive staat ook in de spotlights tijdens de NFF Interactive Gouden Kalf Avond, waar makers het publiek tonen hoe de producties tot stand komen en de jury de nominaties voor het Gouden Kalf voor Beste Interactive bekendmaakt.


 

 • NFF Interactive Expo

  Alle 10 goed én interactief. De kanshebbers op het Gouden Kalf voor Beste Interactive 2019 waren van 27 september t/m 3 oktober eenmalig samen te zien (en te spelen, ervaren en bewonderen) in een gratis toegankelijke expositie.

  Lees meer
 • NFF Interactive Gouden Kalf Avond

  Tijdens de NFF Interactive Gouden Kalf avond waren kanshebbers voor het Gouden Kalf voor Beste Interactive 2019 te gast. Zij deden aan de zaal en aan moderator Dan Hassler-Forest uit de doeken wat er allemaal kwam kijken bij de realisatie. Aan het eind van de avond werden de drie genomineerden bekend gemaakt.

  Lees meer
 • Bring Your Own Beamer

  Lichten uit, beamers aan voor de grootste one-night-exhibition van Nederland. Op de eerste zaterdag van het NFF projecteerden kunstenaars en makers hun audiovisuele multimediale werken op de muren, plafonds, doeken en ramen van de Nicolaïkerk.

  Lees meer
 • Interactive Workshop: Miraculous Futures

  In een tweedaagse ‘speculative storytelling’-workshop richtten bioloog en multidisciplinair kunstenaar Ashley Baccus-Clark en kunstenaar Klasien van de Zandschulp zich op Feminist Futures en World Building.

  Lees meer
 • Interactive Narrative Design Think Tank

  Digitale verteltechnieken bieden makers ongekende mogelijkheden om hun publiek te betrekken bij hun producties. In deze sessie deelden meerdere professionals hun visie op de mogelijkheden van makers om het creatieve en economische potentieel van interactieve narratieven ten volle te benutten.

  Lees meer
 • Double Pressure

  Kunstenaar Rafaël Rozendaal (1980) gebruikt het internet als zijn canvas, maar tijdens NFF 2019 ook de ramen van het Centraal Museum.

  Lees meer

Selectie Gouden Kalf voor Beste Interactive 2019

Het Gouden Kalf voor Beste Interactive wordt uitgereikt tijdens het Grolsch Gouden Kalveren Gala.


Wereldpremière op NFF 2019
 • SACRED HILL

  Een fysieke installatie, een VR-ervaring en een performance, waarbij het publiek, samen met de kunstenaars, onderzoekt wat het betekent om mens te zijn in virtual reality.

  Lees meer

Interactieve werken binnen de NFF Studentencompetitie

ITAÏ (Maria van Veelen), VERGEET PUNT (Huib Dieltjens), CIRCULUX (Reinout Scheepers) en PHONE BOOTH MYSTERIES (Herman Wegter) zijn de interactieve werken binnen de NFF Studentencompetitie. Deze werken waren van 27 september t/m 3 oktober dagelijks van 14:30 tot 22:00 uur en op 4 oktober van 11:00 tot 17:00 uur te zien in het Festivalhart (Winkel van Sinkel).