NFF Interactive

Onder de noemer Our Brave New World worden binnen het Interactive-programma van het NFF dit jaar de hoopvolle, utopische en duistere facetten van nieuwe beeld- en mediatechnologieën onder de loep genomen. Daarnaast is er in het festivalprogramma een belangrijke rol weggelegd voor de geselecteerde producties voor het Gouden Kalf voor Beste Interactive.

NFF Interactive Expo

Tien interactieve mediaproducties zijn door een vakjury geselecteerd uit het rijke aanbod aan o.a. games, virtual reality films en multimediale producties van het afgelopen jaar als kanshebbers voor het Gouden Kalf voor Beste Interactive 2018. Tijdens het NFF zijn deze eenmalig samen te zien in de gratis toegankelijke Interactive Expo, waar het festival ook een installatie van Douwe Dijkstra en Dries Depoorter die mogelijk is gemaakt door het Nederlands Film Festival, Impakt, Mondriaan Fonds en het Nederlands Filmfonds presenteert.

De Expo is van vrijdag 28 september t/m donderdag 4 oktober dagelijks kosteloos te bezoeken in de Academiegalerie (Minrebroederstraat 16) en IMPAKT, centrum voor mediacultuur (Lange Nieuwstraat 4) van 12:00 tot 20:00 uur.

Laat ons weten of je erbij bent!


NFF Interactive Gouden Kalf Avond

Ontmoet de makers van de tien geselecteerde interactieve producties die kans maken op het Gouden Kalf voor Beste Interactive 2018! Deze avond doen de makers door middel van een live screening uit de doeken wat hun project behelst, en wat er bij de realisatie allemaal kwam kijken. Aan het eind van de avond worden vervolgens de drie genomineerden voor het Gouden Kalf voor Beste Interactive 2018 bekendgemaakt. Bestel nu je tickets!

Tickets NFF Interactive Gouden Kalf Avond
Datum: Dinsdag 2 oktober 2018
Tijd: 19:00  21:30
Locatie: ’t Hoogt

Bestel je tickets


De uiteindelijke winnaar van het Gouden Kalf wordt bekendgemaakt tijdens het L’OR Gouden Kalveren Gala op vrijdag 5 oktober. Het Gouden Kalf voor Beste Interactive is voor het eerst uitgereikt in 2016.

Bekijk eerdere winnaars Gouden Kalf voor Beste Interactive


Het complete NFF Interactive publieks- en professionalsprogramma is vanaf 3 september hier te vinden.