Masterclasses & Seminars 2018

Onder de pijler Inspireren staan 4 dagen lang inspirerende masterclasses en seminars op het programma met nationale en internationale experts die verdieping bieden aan een onderwerp of vakgebied.

 • Het scenario & de collega's

  Wat kunnen scenarioschrijvers leren van acteurs, regisseurs, producenten en andere filmprofessionals? Tijdens deze bijeenkomst van Netwerk Scenarioschrijvers komen de collega’s van scenaristen aan het woord.

  Meer info
 • Jan Harlan: Music as a scripting tool

  Hij was Stanley Kubrick’s vaste producent sinds Barry Lyndon én werkte o.a. met Steven Spielberg. Tijdens deze lezing trakteert hij het publiek op zijn vertelkunsten en bijzondere visie op filmmuziek.

  In samenwerking met Shortcutz Amsterdam.

  Meer info
 • Internationale Masterclass Montage

  Hij is de vaste editor van Paul Thomas Anderson en werd tweemaal genomineerd voor een Oscar: Dylan Tichenor. Aan de hand van scènes uit zijn beroemdste films vertelt hij tijdens over zijn werk.

  In samenwerking met de Nederlandse vereniging van Cinema-Editors (NCE).

  Meer info
 • Our Brave New World Sessions

  Van urban en mobile tot immersiveaugmented en interactief: nieuwe technologieën veranderen de manier waarop we verhalen vertellen. Tijdens deze sessies gaan internationale sprekers en jonge talenten over dit thema in gesprek.

  Meer info
 • Internationale Masterclass Camera

  De Nederlandse cameraman Kees van Oostrum werkt al jaren in de VS en ontving meerdere Emmy nominaties. In deze masterclass vertelt hij over zijn werk, het verschil tussen film en televisie en zijn visie als hoofd van The American Society of Cinematographers.

  In samenwerking met de Netherlands Society of Cinematographers (NSC).

  Meer info
 • Workshop Storytelling Karen Palmer

  Welk verhaalvormen zijn nodig om “Our Brave New World” te creëren en wat voor soort makers gaan ze maken? Tijdens deze workshop maakt Karen Palmer de creatieve toewijding los die daarvoor nodig is. Een workshop voor filmmakers, schrijvers en performers, ontwerpers, programmeurs en strategen. #hackfear #ourbravenewworld #digitalstorytelling #art&tech #parcour #NFFinteractive

  Meer info
 • Be Dramatic!

  In samenwerking met de Franse Think Tank en festival Série Series wordt een aantal casestudies gepresenteerd van nog niet vertoonde series, vertegenwoordigd door hun creatieve teams.

  Meer info
 • Seminar Animatie: Co-produceren met China

  Hoe kunnen buitenlandse filmmakers en producenten hun kansen beproeven in de Chinese animatie-industrie?

  In samenwerking met Animatieproducenten Nederland (ApN).

  Meer info
 • Masterclass William Simpson

  Door zijn werk voor GAME OF THRONES staat William Simpson bovenaan het verlanglijstje van veel fantasy- en actiemakers. Aan de hand van zijn werk neemt hij ons mee in zijn wereld.

  Meer info