Producties Competitie 2018

Het is zover! De deelnemende producties voor de Gouden Kalf Competitie 2018 zijn bekend. Op 4 september worden de nominaties per Gouden Kalf bekendgemaakt. Tijdens het festival kan je een gedeelte van de kanshebbers bekijken, bijvoorbeeld in de speciale Gouden Kanshebber-vertoningen waarbij leden van cast en crew vragen van het publiek beantwoorden tijdens een uitgebreide Q&A. Bekijk nu welke producties  kans maken op zo’n begeerde nominatie.

Gouden Kalveren 2018: speelfilms en lange documentaires

Sinds 2015 worden de nominaties en winnaars voor de categorieën speelfilms en lange documentaires via het Academymodel bepaald. Onder deze films worden tijdens het L’OR Gouden Kalveren Gala 13 Gouden Kalveren verdeeld, bekijk hier precies welke.

Bekijk speelfilms en lange documentaires

Gouden Kalveren 2018: korte films, korte documentaire en televisiedrama

Voor de categorieën korte films, korte documentaires en televisiedrama’s worden de nominaties en de winnaars bepaald door onafhankelijke jury’s die ieder jaar samengesteld worden. Wie dit jaar plaatsnemen in de jury’s, wordt binnenkort bekendgemaakt. Tijdens het festival wordt een selectie uit deze categorieën geprogrammeerd. Korte films worden bijvoorbeeld ook voor een speelfilm of in een blok met meerdere korte films getoond.

Bekijk de selectie

Gouden Kalveren 2018: interactive

Er zijn tien interactieve mediaproducties door de vakjury geselecteerd uit het rijke aanbod aan o.a. games, virtual reality film en multimediale producties van het afgelopen jaar. De producties zijn tussen 28 september en 4 oktober te zien in de gratis toegankelijke Interactive Expo tijdens het NFF 2018.

Bekijk de selectie

Selectie NFF Debuutcompetitie 2018

Ieder jaar wordt de beste debuutfilm bekroond met de Filmprijs van de stad Utrecht. Hiervoor selecteerde het NFF dit jaar 25 Nederlandse producties waarmee makers debuteerden. Voor het festival worden de nominaties bekendgemaakt. Alle geselecteerde producties zijn te zien tijdens het festival. Een onafhankelijke jury bepaalt de uiteindelijke winnaar.

Bekijk de selectie