Gouden Kalf van het Publiek

Jaarlijks werd de afgelopen vijf jaar aan het eind van het Nederlands Film Festival het Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek uitgereikt. De films die kans maakten op dit Gouden Kalf waren de drie best bezochte Nederlandse bioscoopfilms van het afgelopen jaar. De winnaar werd in de maand september bepaald middels een online publieksstemming.

Samenwerking Abraham Tuschinski Fonds en Nederlands Film Festival 2020
Door de ongelijkwaardige uitgangspositie die is ontstaan bij het uitbrengen van films als gevolg van de coronapandemie, heeft het Abraham Tuschinski Fonds in overleg met het Nederlands Film Festival helaas vast moeten stellen dat er dit jaar geen sprake is van een eerlijke competitie. De stemming en uitreiking van dit Gouden Kalf kan daardoor dit jaar geen doorgang vinden. In plaats daarvan maakt het Abraham Tuschinski Fonds zich dit jaar samen met de branche hard voor het aanjagen van het bioscoopbezoek. Het Abraham Tuschinski Fonds ondersteunt de campagne Ganaardefilm.nl en het Nederlands Film Festival in dit uitzonderlijke jaar bij de tour van acht landelijke festivalpremières in bioscopen en filmtheaters door heel Nederland. Eerdere edities van het Nederlands Film Festival ondersteunde het Abraham Tuschinski Fonds de stemming en uitreiking van het Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek. Hieronder vind je een overzicht met de winnaars.

Winnaars Gouden Kalf van het Publiek
    • 2019: BON BINI HOLLAND 2 – Maarten Swart, Sander Emmering en Nelsje Musch-Elzinga voor verschillende productiebedrijven (Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek)
    • 2018: BANKIER VAN HET VERZET – Alain de Levita, Sytze van der Laan en Sabine Brian voor NL Film en TV (Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek)
    • 2017: MEES KEES LANGS DE LIJN – Paul Voorthuysen voor PV Pictures (Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek)
    • 2016: BON BINI HOLLAND – Maarten Swart voor Kaap Holland Film (Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek)
    • 2015: DE CLUB VAN SINTERKLAAS & HET PRATENDE PAARD – Tom de Mol (Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek)