Gouden Kalf van het Publiek

Tot en met 2019 werd aan het eind van het Nederlands Film Festival het Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek uitgereikt. De films die kans maakten op dit Gouden Kalf waren de drie best bezochte Nederlandse bioscoopfilms van het afgelopen jaar. Het publiek bepaalde de winnaar: in de maand september kon iedereen stemmen op zijn favoriet.

Samenwerking Abraham Tuschinski Fonds en Nederlands Film Festival

De samenwerking tussen het Abraham Tuschinski Fonds (ATF) en het NFF werd voortgezet in 2020. In dit uitzonderlijke jaar ondersteunde het ATF de tour van acht landelijke festivalpremières in bioscopen en filmtheaters door heel Nederland. Met ingang van 2021 ondersteunt ATF de uitreikingen van de Gouden Films.

Winnaars Gouden Kalf van het Publiek

    • 2019: BON BINI HOLLAND 2 – Maarten Swart, Sander Emmering en Nelsje Musch-Elzinga voor verschillende productiebedrijven (Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek)
    • 2018: BANKIER VAN HET VERZET – Alain de Levita, Sytze van der Laan en Sabine Brian voor NL Film en TV (Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek)
    • 2017: MEES KEES LANGS DE LIJN – Paul Voorthuysen voor PV Pictures (Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek)
    • 2016: BON BINI HOLLAND – Maarten Swart voor Kaap Holland Film (Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek)
    • 2015: DE CLUB VAN SINTERKLAAS & HET PRATENDE PAARD – Tom de Mol (Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek)