NFF Forum van de Regisseurs

Met het Forum van de Regisseurs biedt het NFF een podium aan makers met een uniek stemgeluid en eigenzinnige visie. Wat waren de meest ambitieuze en avontuurlijke producties van het afgelopen jaar? En welke makers verrijkten de filmtaal? Het competitieprogramma gaat dit jaar zijn vierde editie in, met als thuishaven het Louis Hartlooper Complex.

Filmcritici Dana Linssen (hoofdredacteur Filmkrant) en Jan Pieter Ekker (chef kunst van Het Parool) duiken jaarlijks in de wereld van de auteurs- en kunstfilm. Zij gaan op zoek naar makers die innovatieve vormen kiezen om hun verhalen te vertellen.

‘In de drie jaar dat wij het Forum van Regisseurs samenstelden, ontdekten we dat veel van onze meest avontuurlijke makers zich graag ophouden in de tussengebieden: tussen fictie en documentair, tussen film en kunstinstallatie, tussen bioscoop en andere filmische uitingen voor televisie, web of andere digitale media. De spannendste films van afgelopen jaren onttrekken zich aan elke definitie’, aldus Jan Pieter Ekker en Dana Linssen

Tijdens de slotavond van het Forum van de Regisseurs maakt de door NFF aangestelde jury de winnaar van de bijbehorende competitie bekendgemaakt. De winnaar ontvangt de VEVAM Fonds Prijs van het Forum van de Regisseurs ter waarde van €5.000,- om te besteden aan een volgende filmproductie.

Winnaars Forum van de Regisseurs

2017: QUALITY TIME – Daan Bakker
2016: FULL CONTACT – David Verbeek
2015: THOSE WHO FEEL THE FIRE BURNING – Morgan Knibbe