Wij de dingen

Nathalie Faber Korte documentaire - 2019 - 45 min.

Documentaire over de relatie tussen mensen en dagelijkse dingen, in de vorm van korte verhalen. Actrice Raymonde de Kuyper geeft de dingen een stem. En zijn de spullen ons bezit, of is de verhouding toch wat gecompliceerder?

Een documentaire over de relatie tussen mensen en dingen. We beschouwen de dagelijkse dingen als ons bezit maar is het niet meer dan dat? We kunnen ons inleven in andere mensen, maar wat als je je inleeft in dingen uit je dagelijkse omgeving?
De film is een bundel korte verhalen. Over een verzamelaar die leeft als een 'god in Frankrijk’; een kunstenaarsduo die zich in hun slapsticks laten bewegen door de objecten om hen heen; een groepssessie 'Parlement van de Dingen’ waarbij mensen zich verplaatsen in de dingen; een gevluchte filosoof uit China die al zijn dingen heeft moeten achter laten. Met actrice Raymonde de Kuyper als de Stem van de Dingen.

Tickets

Wij de dingen

Pathé Rembrandt 3 zo 29 sep 18:00 - 19:06 11,00

NFF Debuutcompetitie 6

Kinepolis Jaarbeurs 2 do 3 okt 15:00 - 16:50 11,00

Q&A met regisseur Nathalie Faber en cameraman Matthijs Immink van Wij de dingen.

Meer info

Wij de dingen | De wijde wereld

Kinepolis Jaarbeurs 3 vr 4 okt 18:30 - 20:36 11,00

Q&A's met regisseur Nathalie Faber en cameraman Matthijs Immink van Wij de dingen en regisseur Sherman De Jesus en hoofdpersoon Teade Walma van De wijde wereld.

Credits

Regie Nathalie Faber
Producent(en) Nathalie Faber
Productiebedrijf 60 Layers of Cake foundation
Camera
Matthijs Immink
Montage
Philip Smeulers
Nathalie Faber
Still fotografie
Matthijs Immink
Productieland(en)
Nederland, Frankrijk