Ultrakort - Cycle

Sophie Olga de Jong, Sytske Kok Korte film - 2018 - 2 min.

Kort maar krachtige animatie: een rond verhaal over een meisje dat leert fietsen van haar grootvader en ontdekt dat waar de weg eindigt, het echte avontuur begint.

Een meisje leert in deze animatiefilm fietsen van haar opa, met behulp van een rode sjaal. Als ze steeds sneller de heuvel af gaat, merkt ze niet dat hij haar snelheid niet meer kan bijhouden en haar moet loslaten. Ze komt in druk toeterend verkeer terecht, in een verlaten landschap met gras en in een bos met wilde dieren. Met (opnieuw) hulp van de sjaal komt ze uiteindelijk weer op de goede weg terecht. Fay Lovsky maakte de muziek en het sound design voor dit filmpje, dat werd gemaakt in het kader van Ultrakort.

Tickets

NFF Debuutcompetitie 2

Kinepolis Jaarbeurs 3 zo 29 sep 16:15 - 17:43 11,00

Meer info

Animatiefilms 2

Kinepolis Jaarbeurs 1 ma 30 sep 22:00 - 23:48 11,00

Q&A's met regisseur Tyka Beumers van Bitter Sweet Morning, regisseur Evelyne du Bois van Coffee Time, regisseur Wouter Dijkstra van PolarBarry – Let’s Break the Ice!! – Vlog #207, en makers Sverre Fredriksen en Zaou Vaughan van Ultrakort - Human Nature.


Meer info
22:00

Bitter Sweet Morning

Korte animatie over een vermoeide moeder en haar dochtertje. Die laatste is al vroeg uit de veren, want ze zouden samen gaan ontbijten bij de bakker. Maar op weg daarnaar toe lopen ze iemand tegen het lijf.


Lengte: 5min
Regie: Tyka Beumers
lees meer

22:05

Q&A - Bitter Sweet Morning


22:12

Second Floor

Ieder mens zal ooit sterven, maar iedereen heeft er andere ideeën bij. Geïnspireerd door poëzie, liedjes en gesprekken probeert deze animatie die gevoelens te visualiseren en het taboe te doorbreken.

Lengte: 5min
Regie: Dymphie Huijssen
lees meer

22:17

Coffee Time

Korte animatie over een dag uit het leven van karakteristieke koffiedrinkers. Ieder drinkt zijn bakkie pleur op eigen wijze. Maar soms heeft een doodnormale kop koffie verrassende wendingen in petto.

Lengte: 3min
Regie: Evelyne du Bois
lees meer

22:20

Q&A - Coffee Time


22:27

PolarBarry – Let’s Break the Ice!! – Vlog #207

Korte animatiedocumentaire met influencer en online personality PolarBarry in de hoofdrol. Deze ondeugende ijsbeer en internetsensatie introduceert in zijn vlogs de klimaatdiscussie bij zijn volgers.

Lengte: 5min
Regie: Wouter Dijkstra
lees meer

22:32

Q&A - PolarBarry - Let's Break the Ice!! - Vlog #207


22:39

Ghost Tape Number 9

Een angstkreet. Dan: geanimeerde bewegingsstudies. Een badpak, hertjes, een turner, een griezelige clown. Alles is in metamorfose.

Lengte: 3min
Regie: Maria Kozlitina
lees meer

22:42

Smogtown

Korte animatiefilm over een meisje dat een reis door een met smog vervuilde stad maakt om een pakketje af te leveren bij haar vader. Zo beleeft ze de volwassen buitenwereld voor het eerst.

Lengte: 4min
Regie: Iris van Hassel
lees meer

22:46

The End

Animatie over een cowboy die, nadat hij een stadje heeft ontzet, de lege woestijn in rijdt. Wat volgt na het einde, als de held na gedane zaken achter de horizon verdwijnt?

Lengte: 5min
Regie: Wiebe Bonnema
lees meer

22:51

Ultrakort - Cycle

Kort maar krachtige animatie: een rond verhaal over een meisje dat leert fietsen van haar grootvader en ontdekt dat waar de weg eindigt, het echte avontuur begint.

Lengte: 2min
Regie: Sophie Olga de Jong, Sytske Kok
lees meer

22:54

Fundament

Strak vormgegeven animatie waarin een man duistere plannen smeedt voor de toekomst en voor zichzelf. Hij kiest de kerk in een dorp aan de kust uit voor een ritueel dat verborgen krachten ontketent.

Lengte: 6min
Regie: Wilbert van Veldhuizen
lees meer

23:00

Ultrakort - Rauw

Komt alles wat je in de oceaan gooit uiteindelijk bij je terug? In deze gevoelige animatie is het de as die een oude vrouw uitstrooit over zee, die in een heel andere vorm bij haar terugkeert.

Lengte: 2min
Regie: Ben Brand
lees meer

23:03

Orbit

Wat is onze plek in de natuurlijke cyclus van onze planeet? In de vorm van draaiende tekeningen wordt de onderlinge verbintenis van de zon en onze natuur, en de impact van de mens nader bekeken.

Lengte: 7min
Regie: Tess Martin
lees meer

23:10

Q&A - Orbit


23:17

Ultrakort - Human Nature

Als je de rollen van mensen en dieren eens omdraait, kom je in een wereld waarin dieren met hun huismensjes naar de mensenarts gaan. En besef je pas goed hoe merkwaardig wij omgaan met dieren.

Lengte: 2min
Regie: Sverre Fredriksen
lees meer

23:20

Q&A - Ultrakort - Human Nature


23:27

Flow

Experimentele animatiefilm waarin vederlichte penseelstreken een turbulente dag verbeelden.

Lengte: 14min
Regie: Adriaan Lokman
lees meer
23:48

Missie NS

Kinepolis Jaarbeurs 3 vr 4 okt 13:30 - 15:00 11,00

Met Ultrakort - Cycle als voorfilm. 

Credits

Regie Sophie Olga de Jong
Sytske Kok
Scenario Sytske Kok
Producent(en) Nancy Fornoville
Willem Thijssen
Productiebedrijf
Sound Design
Muziek
Distributie
KLIK Distribution
Animatie
Sophie Olga de Jong
Bram Donders
Janneke van den Biggelaar
Productieland(en)
Nederland