Ultrakort - A Double Life

Job Roggeveen, Joris Oprins, Marieke Blaauw Korte film - 2018 - 3 min.
Vanaf 12 jaar
Alle leeftijden
Discriminatie

Gouden Kalf-nominatie

Beste Korte Film Job Roggeveen

Beste Korte Film Joris Oprins

Beste Korte Film Marieke Blaauw

Heerlijk dubbelzinnig: een vrouw meet zich het uiterlijk (en gedrag) van manlief aan, maar de titel is tevens een knipoog naar de Oscar­-genomineerde voorganger A Single Life van animatietrio Job, Joris & Marieke.
 
Een stel stapt eens in de schoenen van de ander. Het begint als een onschuldig genderbenderlolletje, maar wanneer vrouwlief in de smiezen krijgt hoeveel interessanter het leven is als man, ligt een echtelijk drama in het verschiet. Absurdistisch uitgewerkt en met veel gevoel voor timing en detail gemaakt door animatietrio Job, Joris & Marieke.

Tickets

Korte Animatiefilms 2

Louis Hartlooper Complex 2 zo 30 sep 15:45 - 17:20

Q&A bij Ultrakort - A Double Life.

15:45

Drive-by Paradise

In deze korte, surrealistische 3D-animatiefilm vol neonkleuren wordt een zelfverzekerde crimineel op schokkende wijze geconfronteerd met zijn verschrikkelijke daad.

Lengte: 6min
Regie: Jasper de Vries, Joren Hoogendijk
lees meer

15:51

Tides

Tragikomische stop-motionanimatie over een zeepierensteker, die tijdens zijn zware werk op de Waddenzee hulp krijgt uit onverwachte hoek. Over meeuwen, ABBA en de winnaar die alles meeneemt.

Lengte: 4min
Regie: Fleur Sophie de Boer
lees meer

15:55

Swimming to the Moon

Korte stop-motionanimatie over Sam, een dromerige, introverte tiener die worstelt met de afkeuring van zijn vader als hij onderweg is naar de moskee om de Shahada uit te spreken.

Lengte: 4min
Regie: Madeleine Homan
lees meer

15:59

RIS

Korte, experimentele animatiefilm, bestaande uit diverse, op zichzelf staande fragmenten. Opgebouwd uit varianten van dezelfde beelden, vormt RIS drie verschillende, film noir-achtige verhalen.

Lengte: 3min
Regie: Jack Vinke, Dara Dharmaperwira
lees meer

16:02

Wijnwijven

Korte komische animatiefilm waarin drie vriendinnen, gewapend met flessen wijn, een club bezoeken. Daar loopt hun vrolijke uitgaansavond door eigen (wan)gedrag op chaotische wijze uit de hand.

Lengte: 3min
Regie: Esther Heerikhuisen
lees meer

16:05

Ultrakort - A Double Life

Heerlijk dubbelzinnig: een vrouw meet zich het uiterlijk (en gedrag) van manlief aan, maar de titel is tevens een knipoog naar de Oscar-genomineerde voorganger A Single Life van animatietrio Job, Joris & Marieke.

Lengte: 3min
Regie: Marieke Blaauw, Job Roggeveen, Joris Oprins
lees meer

16:08

Levenslessen van Cartoon-Box

Of we wat hebben aan de diverse levenslessen van Cartoon-Box is de vraag, maar zeker is dat deze gruwelijk komische sketches op de lachspieren werken.

Lengte: 8min
Regie: Joost Lieuwma
lees meer

16:16

Knuppel

Een even absurdistisch als grimmig animatieportret van de nieuwe politiewapenstok, waar rake klappen mee worden uitgedeeld. Is dat geweld wel gerechtvaardigd?

Lengte: 4min
Regie: Reynaert Vosveld
lees meer

16:20

Bei mir bist du schön

Een lieve oma kijkt in deze weemoedige animatiefilm uit naar de komst van haar kleindochter. Maar dat blijkt niet wederzijds. Voor het bezoek voorbij is, moet oma de warme band hebben hersteld.

Lengte: 13min
Regie: Bouwine Pool
lees meer

16:33

Sand Wanderer

In deze korte animatiefilm moet een jonge woestijnbewoner de voetstappen volgen, die zijn stamgenoten in het zand achterlieten.

Lengte: 7min
Regie: Eric Giessmann
lees meer

16:40

Finity Calling

Stop-motionanimatie over de rol van vergankelijkheid in ons leven. Een spelende jongen verstoort de sociale groepsorde binnen een kamer met etende mensen. De gevolgen zijn explosief.

Lengte: 15min
Regie: Jasper Kuipers
lees meer

16:55

Reruns

In het laatste deel van zijn Thee Wreckers-vierluik graaft animator Rosto in zijn geheugen en onderbewustzijn. In zijn als vanouds bizarre universum levert dat verontrustende inzichten en vervreemdende ervaringen op over ouder worden. 

Lengte: 15min
Regie: Rosto -
lees meer
17:20

De matchmaker

Pathé Rembrandt 2 zo 30 sep 19:00 - 21:06

Met Ultrakort - A Double Life als voorfilm. Q&A's met de makers van Ultrakort - A Double Life en regisseur Jeroen Houben van De matchmaker.

Gouden Kalf Competitie Korte Films 2

Pathé Rembrandt 3 ma 1 okt 17:00 - 18:33

Q&A's met regisseur Ivo van Aart, scenarist Wander Theunis en producent Rogier Kramer van One of the Boys, en de makers van Ultrakort - A Double Life.

NFF thuis bij Adib

Overvecht ma 1 okt 19:00 - 20:26

Dát is nog eens een echte home cinema: NFF-films kijken, niet in de bios, maar bij een gastheer thuis.

ANNE+

Louis Hartlooper Complex 1 di 2 okt 17:00 - 18:23

Engels ondertiteld. Met Ultrakort - A Double Life als voorfilm. Q&A's bij Ultrakort - A Double Life, en met regisseur Valerie Bisscheroux, scenarist Maud Wiemeijer en actrice Hanna van Vliet van ANNE+.

Gouden Kanshebbers | Korte Film & Televisiedrama

Louis Hartlooper Complex 2 do 4 okt 19:00 - 21:06

Genomineerden op het grote doek, voorzien van context en verdieping.

Credits

Productiebedrijf
Sound Design
Muziek
Distributie
Animatie
Productieland(en)
Nederland

Ook interessant