The Walking Fish

Thessa Meijer Korte film - 2019 - 19 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Korte Film Thessa Meijer

Een ambitieuze amfibievis wil de mensenwereld ontdekken. Haar verlangen is zo sterk, dat ze transformeert in een mens. Maar zelfs als jonge vrouw blijft ze streven naar meer. Zal ze ooit tevreden zijn?

Deze tragikomische film vertelt het verhaal van een ambitieus zeewezen dat haar droom najaagt om bij de mensenwereld te horen. Maar zelfs als ze transformeert in een jonge vrouw, is Mutsumi niet tevreden. Op het land komt ze in aanraking met nieuwe doelen; de mooiste zijn, een succesvolle carrière opbouwen, de ideale vriendin zijn. Zal ze ooit tevreden zijn en in staat om te genieten van haar reis? Mutsumi’s verhaal wordt verteld door de mensen die van haar houden zoals ze is: haar halfbroer Yori, vriendin Aki en vriendje Shogo.

Tickets

Take Me Somewhere Nice

Louis Hartlooper Complex 5 za 28 sep 13:00 - 14:53 11,00

Met The Walking Fish als voorfilm. Engels ondertiteld. 

Kort: Een vreemde natuur

Kinepolis Jaarbeurs 2 di 1 okt 22:30 - 23:56 11,00

Meer info
22:30

Ultrakort - Human Nature

Als je de rollen van mensen en dieren eens omdraait, kom je in een wereld waarin dieren met hun huismensjes naar de mensenarts gaan. En besef je pas goed hoe merkwaardig wij omgaan met dieren.

Lengte: 2min
Regie: Sverre Fredriksen
lees meer

22:33

The Walking Fish

Een ambitieuze amfibievis wil de mensenwereld ontdekken. Haar verlangen is zo sterk, dat ze transformeert in een mens. Maar zelfs als jonge vrouw blijft ze streven naar meer. Zal ze ooit tevreden zijn?

Lengte: 19min
Regie: Thessa Meijer
lees meer

22:52

Het juk

Alsof het voor de eerste keer ontmoeten van de familie van je vriend nog niet zenuwslopend genoeg is, lijkt er ook iets rond te spoken in het ouderlijk huis. Ciska doet geen oog dicht, en besluit een kijkje te nemen op zolder.

Lengte: 17min
Regie: Nico van den Brink
lees meer

23:09

Wild

Een norse, egocentrische vader met een kort lontje misdraagt zich tijdens een weekendje weg in Zuid-Limburg, waardoor zowel zijn gezin als de omgeving zich tegen hem keren.

Lengte: 12min
Regie: Jan Verdijk
lees meer

23:21

De Ontmoeting - Koekoek!

In een koekoeksklok woont een eenzame man die elk uur uit zijn huisje wordt gelanceerd om precies op tijd te 'koekoeken'. Tot hij in deze bizarre komedie voor een onverwacht dilemma komt te staan.

Lengte: 8min
Regie: Jörgen Scholtens
lees meer

23:29

Downward Facing Dogs

Wanneer Mara te laat haar yogaklas binnenkomt, probeert ze haar zen te vinden. Waarna ze ontdekt dat vandaag haar enige zen te vinden is in het luchten van al haar frustraties.

Lengte: 12min
Regie: Karsten de Vreugd
lees meer
23:56

De vliegende hond

Louis Hartlooper Complex 5 do 3 okt 12:30 - 14:07 11,00

Met The Walking Fish als voorfilm

Gouden Kanshebbers nominaties Kort

Kinepolis Jaarbeurs 2 do 3 okt 19:00 - 20:39 11,00

Wat maakt een productie ‘Gouden Kalf-waardig’? Ontdek het hier, want genomineerde producties zijn te zien mét context en verdieping.

Meer info

Credits

Productiebedrijf
Nikki Tsukamoto Kininmonth
Max de Wolf
Camera
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Set geluid
Muziek
Hummingbird Music
Cast
Mado Karasumori
Koume Hiwatari
Shogo Amo
Yuito Oshima
Ayaka Takezaki
Yuki Fujisawa
Hagie Higuchi
Kazumi Inadomi
Productieland(en)
Japan, Nederland