Teledoc Campus - Het beloofde land

Wout-Peter Malestein Korte documentaire - 2018 - 24 min.
Groeten uit Bunschoten­-Spakenburg! De filmmaker keert voor deze persoonlijke documentaire terug naar zijn geboortegrond. Hoe is het om jong te zijn in dat oer­-Hollandse vissersdorpje met diens gesloten gemeenschap?
 
In deze documentaire reist een filmmaker terug naar zijn geboortegrond. De persoonlijke film deconstrueert het karikaturale beeld van het voormalige, oer­-Hollandse vissersdorp Bunschoten­-Spakenburg en illustreert tegelijkertijd op welke manieren deze gesloten gemeenschap de identiteit van moderne jongeren beïnvloedt.

Tickets

Première Teledoc Campus (uitverkocht)

Pathé Rembrandt 1 za 29 sep 12:30 - 17:25

Premières.

12:30

Teledoc Campus - Keetschoppers

Documentaire over bejaarde levensgenieters die elkaar als seniore ‘hangjongeren’ treffen in een roestig clubhonk. Even voelen ze zich weer jong, maar de realiteit is helaas niet ver weg.

Lengte: 24min
Regie: Lennah Koster
lees meer

12:54

Teledoc Campus - Dit is je laatste kans

Documentaire over de onorthodoxe hulpverlener Michell Requena, wiens gezinshuis de laatste kans is voor uit huis geplaatste jongeren om hun destructieve gedragspatronen te doorbreken.

Lengte: 29min
Regie: Alaye van Empel - Aderemi
lees meer

13:23

Teledoc Campus - Het beloofde land

Groeten uit Bunschoten-Spakenburg! De filmmaker keert voor deze persoonlijke documentaire terug naar zijn geboortegrond. Hoe is het om jong te zijn in dat oer-Hollandse vissersdorpje met diens gesloten gemeenschap?

Lengte: 24min
Regie: Wout-Peter Malestein
lees meer

13:48

Teledoc Campus - Een film ofzo

Antilliaanse mannen in Den Helder. Het huisje waar ze samenkwamen is gesloopt. Een filmmaker wil hun ware verhaal vertellen. Maar als de mannen hun eigen ideeën over de film hebben, gaan de beelden buitelen.

Lengte: 26min
Regie: Judith de Leeuw
lees meer

14:13

14:43

Teledoc Campus - Tijd en tij

Filmisch essay over de intrinsieke kalmte van de natuur, stijlvol gefilmd aan de continu veranderende Nederlandse Noordzeekust; op het Waddeneiland Terschelling en in het Noord-Hollandse Bergen.

Lengte: 30min
Regie: Marleen van der Werf
lees meer

15:13

Teledoc Campus - Maar je achternaam is toch Marokkaans?

Persoonlijke documentaire van een regisseur die zich tussen twee culturen bevindt. Zijn ouders zijn in Marokko geboren, maar hij voelt zich vooral Nederlands. Hoe overbrugt hij de kloof met naasten?

Lengte: 28min
Regie: Aiman Hassani
lees meer

15:38

Teledoc Campus - Becky Bulldozer

Egodocumentaire van Steffie Storms, die tijdens de keiharde sport Roller Derby in haar alter ego ‘Becky Bulldozer’ verandert. Lukt het haar om zo haar angsten en onzekerheden te overwinnen?

Lengte: 27min
Regie: Steffie Storms
lees meer

16:05

Teledoc Campus - After

Een intieme kijk in de hedonistische wereld van de afterparty, waar onder het genot van diepe gesprekken, drank en drugs het feestje nog even niet mag eindigen.

Lengte: 23min
Regie: Jasmijn Schrofer
lees meer
17:25

Korte Documentaires 2

Kinepolis Jaarbeurs 1 do 4 okt 15:15 - 16:45

Q&A met regisseurs Malou Wagenmaker en Bo van der Meer en producent Loes Koomen van Cheek to Cheek.

Credits

Camera
Montage
Sound Design
Set geluid
Muziek
Omroep
Productieland(en)
Nederland