Teledoc Campus - Goodwill Dumping

Teddy Cherim Korte documentaire - 2019 - 27 min.
Alle leeftijden

Rond de voor het goede doel ingeleverde tweedehandskleding is wereldwijd een enorme industrie ontstaan. Deze gestileerde documentaire toont de gevolgen van onze liefdadigheid.

Wat gebeurt er wanneer de klep van de container dichtslaat en onze gedoneerde kleding aan zijn wereldreis begint? De liefdadigheidsindustrie die zich ermee bezighoudt heeft door zijn enorme schaal en vele facetten haast iets buitenaards. Het is het 'butterfly effect': een schijnbaar kleine handeling zoals het schenken van je oude T-shirt is het begin van een proces met grote gevolgen, bijvoorbeeld voor de industrie in de landen waar het uiteindelijk terechtkomt. Modewezens rijzen op uit bergen gedoneerde kleding om een statement te maken.

Tickets

Première Teledoc Campus

Pathé Rembrandt 1 za 28 sep 09:00 - 13:54 11,00

09:00

Teledoc Campus - Door wilskracht sterk

Muziekvereniging Door Wilskracht Sterk is een toevluchtsoord voor de buitenbeentjes uit de samenleving. Maar lukt het hen om het dreigende slotakkoord van de vereniging te voorkomen?

Lengte: 24min
Regie: Nina Karim van Oort
lees meer

09:24

Teledoc Campus - Torso

Axel wil zijn rumoerige verleden achter zich laten en een nieuw begin maken als bodybuilder. Intussen wordt hij geconfronteerd met zijn tekortkomingen als vader.

Lengte: 25min
Regie: Olivier S. Garcia
lees meer

09:49

Dankwoord


09:53

Teledoc Campus - Echo

Via een serie gesprekken met de leden van het samengestelde gezin waar hij zelf uit voortkomt, probeert de filmmaker te achterhalen wat een gezin tot een gezin maakt.

Lengte: 27min
Regie: Huibert van Wijk
lees meer

10:20

Dankwoord


10:24

Teledoc Campus - Goodwill Dumping

Rond de voor het goede doel ingeleverde tweedehandskleding is wereldwijd een enorme industrie ontstaan. Deze gestileerde documentaire toont de gevolgen van onze liefdadigheid.

Lengte: 27min
Regie: Teddy Cherim
lees meer

10:51

Dankwoord


10:55

11:46

Teledoc Campus - Overtijd

Schuldgevoel, twijfel, verdriet en schaamte zijn allemaal bekende emoties voor jonge vrouwen die abortus plegen. Drie van hen delen hun ervaringen en doorbreken de taboesfeer.

Lengte: 25min
Regie: Tessa Louise Pope
lees meer

12:11

Dankwoord


12:15

Teledoc Campus - Alleen op de wereld

Anna en Kjeld zoeken ieder op hun eigen manier naar een invulling van het leven en naar iets wat ze kunnen achterlaten. Maar zit de zin van het leven in antwoorden, of juist in het vragen?

Lengte: 23min
Regie: Iris Grob
lees meer

12:38

Dankwoord


12:42

Teledoc Campus - Huidhonger

Een simpele aanraking kan een waaier aan emoties oproepen die liggen opgeslagen in de huid. Maar wat te doen als die aanraking er niet is en het verlangen naar fysiek contact onvervuld blijft?

Lengte: 23min
Regie: Lieza Röben
lees meer

13:05

Dankwoord


13:09

Teledoc Campus - Vader

Een vader onderneemt een roadtrip met zijn bijna volwassen zoon, die hij al zes jaar niet meer heeft gezien. Hoe dat kwam, wordt in deze documentaire stukje bij beetje duidelijk als de twee hun band proberen te herstellen.

Lengte: 24min
Regie: Isabel Lamberti
lees meer

13:33

Dankwoord

13:54

'Nu verandert er langzaam iets'

Kinepolis Jaarbeurs 1 za 28 sep 21:15 - 23:31 11,00

Over onze hedendaagse zoektocht naar betekenis, persoonlijke groei en prestaties. Deze film wordt vertoond met Goodwill Dumping als voorfilm.

VICE NIGHT

Kinepolis Jaarbeurs 7 do 3 okt 19:00 - 20:48 13,00

VICE, het grootste jongerenmediamerk ter wereld, omarmt de Nederlandse film en stelt met het NFF een programma samen met recente spraakmakende korte films en documentaires.

Q&A's met regisseur Ayla Spaans van De Ontmoeting - When We Were Strangers, regisseur Mario Gonsalves van Patroon, regisseur Gonzalo Fernandez van KORT! - Colosseum, en scenarist en kostuumontwerper Lisa Konno van Teledoc Campus - Goodwill Dumping.

Meer info

Credits

Regie Teddy Cherim
Scenario Teddy Cherim
Lisa Konno
Producent(en) Levi Wilbrink
Productiebedrijf
Camera
Montage
Lykle Tuinstra
Kostuumontwerp
Lisa Konno
Sound Design
Set geluid
David Andrew Makabi
Thijs Felperlaan
Muziek
Omroep
Productieland(en)
Nederland, Kenia