Sand Wanderer

Eric Giessmann Korte film - 2018 - 7 min.
In deze korte animatiefilm moet een jonge woestijnbewoner de voetstappen volgen, die zijn stamgenoten in het zand achterlieten.
 
Wanneer de wereld om hem heen begint te bewegen, besluit een jonge woestijnbewoner de voetafdrukken van zijn stamgenoten te volgen naar de herkomst van de tijd.

Tickets

Korte Animatiefilms 2

Louis Hartlooper Complex 2 zo 30 sep 15:45 - 17:20

Q&A bij Ultrakort - A Double Life.

15:45

Drive-by Paradise

In deze korte, surrealistische 3D-animatiefilm vol neonkleuren wordt een zelfverzekerde crimineel op schokkende wijze geconfronteerd met zijn verschrikkelijke daad.

Lengte: 6min
Regie: Jasper de Vries, Joren Hoogendijk
lees meer

15:51

Tides

Tragikomische stop-motionanimatie over een zeepierensteker, die tijdens zijn zware werk op de Waddenzee hulp krijgt uit onverwachte hoek. Over meeuwen, ABBA en de winnaar die alles meeneemt.

Lengte: 4min
Regie: Fleur Sophie de Boer
lees meer

15:55

Swimming to the Moon

Korte stop-motionanimatie over Sam, een dromerige, introverte tiener die worstelt met de afkeuring van zijn vader als hij onderweg is naar de moskee om de Shahada uit te spreken.

Lengte: 4min
Regie: Madeleine Homan
lees meer

15:59

RIS

Korte, experimentele animatiefilm, bestaande uit diverse, op zichzelf staande fragmenten. Opgebouwd uit varianten van dezelfde beelden, vormt RIS drie verschillende, film noir-achtige verhalen.

Lengte: 3min
Regie: Jack Vinke, Dara Dharmaperwira
lees meer

16:02

Wijnwijven

Korte komische animatiefilm waarin drie vriendinnen, gewapend met flessen wijn, een club bezoeken. Daar loopt hun vrolijke uitgaansavond door eigen (wan)gedrag op chaotische wijze uit de hand.

Lengte: 3min
Regie: Esther Heerikhuisen
lees meer

16:05

Ultrakort - A Double Life

Heerlijk dubbelzinnig: een vrouw meet zich het uiterlijk (en gedrag) van manlief aan, maar de titel is tevens een knipoog naar de Oscar-genomineerde voorganger A Single Life van animatietrio Job, Joris & Marieke.

Lengte: 3min
Regie: Marieke Blaauw, Job Roggeveen, Joris Oprins
lees meer

16:08

Levenslessen van Cartoon-Box

Of we wat hebben aan de diverse levenslessen van Cartoon-Box is de vraag, maar zeker is dat deze gruwelijk komische sketches op de lachspieren werken.

Lengte: 8min
Regie: Joost Lieuwma
lees meer

16:16

Knuppel

Een even absurdistisch als grimmig animatieportret van de nieuwe politiewapenstok, waar rake klappen mee worden uitgedeeld. Is dat geweld wel gerechtvaardigd?

Lengte: 4min
Regie: Reynaert Vosveld
lees meer

16:20

Bei mir bist du schön

Een lieve oma kijkt in deze weemoedige animatiefilm uit naar de komst van haar kleindochter. Maar dat blijkt niet wederzijds. Voor het bezoek voorbij is, moet oma de warme band hebben hersteld.

Lengte: 13min
Regie: Bouwine Pool
lees meer

16:33

Sand Wanderer

In deze korte animatiefilm moet een jonge woestijnbewoner de voetstappen volgen, die zijn stamgenoten in het zand achterlieten.

Lengte: 7min
Regie: Eric Giessmann
lees meer

16:40

Finity Calling

Stop-motionanimatie over de rol van vergankelijkheid in ons leven. Een spelende jongen verstoort de sociale groepsorde binnen een kamer met etende mensen. De gevolgen zijn explosief.

Lengte: 15min
Regie: Jasper Kuipers
lees meer

16:55

Reruns

In het laatste deel van zijn Thee Wreckers-vierluik graaft animator Rosto in zijn geheugen en onderbewustzijn. In zijn als vanouds bizarre universum levert dat verontrustende inzichten en vervreemdende ervaringen op over ouder worden. 

Lengte: 15min
Regie: Rosto -
lees meer
17:20

NFF Debuutcompetitie 3

Kinepolis Jaarbeurs 3 do 4 okt 16:45 - 18:33

Met de videoclip De Jeugd van Tegenwoordig - Makkelijk (Voor ons) als voorfilm, ingeleid door muziekjournalist Job de Wit. Q&A's met regisseur Sophie van de Pol van Fucking Cola, regisseur Stijn Bouma van KORT! - Visite, en regisseurs Malou Wagenmaker en Bo van der Meer en producent Loes Koomen van Cheek to Cheek.

16:45

Inleiding Job de Wit


16:50

De Jeugd van Tegenwoordig - Makkelijk (Voor ons)

Je kijkt je ogen uit bij deze inventieve videoclip van De Jeugd van Tegenwoordig, die werd gemaakt door maar liefst 56 regisseurs. Elk kreeg zes seconden voor zijn of haar bijdrage.

Lengte: 6min
Regie: ...,staat
lees meer

16:56

Sand Wanderer

In deze korte animatiefilm moet een jonge woestijnbewoner de voetstappen volgen, die zijn stamgenoten in het zand achterlieten.

Lengte: 7min
Regie: Eric Giessmann
lees meer

17:03

Fucking Cola

Kort drama waarin de zwaar stotterende Stef (17) op een familieverjaardag zelf het mooie nieuws over zijn studie wil vertellen. Hij krijgt er alleen geen speld tussen. Dat is de druppel...

Lengte: 10min
Regie: Sophie van de Pol
lees meer

17:13

Q&A - Fucking Cola


17:20

KORT! - Polyp

Dicht op de huid gefilmd portret van de op de kermis opgegroeide Djarno (15). Kwaad en opstandig ziet hij dat zijn vader hun topattractie, de Polyp, heeft verkocht. Je jeugd vaarwel zeggen is niet gemakkelijk.

Lengte: 11min
Regie: David Eilander
lees meer

17:34

KORT! - Visite

Alles lijkt goed te gaan met weduwe Thea. Maar wanneer haar zoon de deur weer dichttrekt, wordt haar eenzaamheid pijnlijk voelbaar in deze korte film bestaande uit één lang shot.

Lengte: 13min
Regie: Stijn Bouma
lees meer

17:46

Q&A - Visite


17:53

Cheek to Cheek

Op de dansvloer van Het Danspaleis lijkt de tijd voor deze zwierende, jeugdige ouderen even stil te staan. Intieme documentaire over de kwetsbaarheid én de kracht van ouder worden.

Lengte: 24min
Regie: Malou Wagenmaker, Bo van der Meer
lees meer

18:16

Q&A - Cheek to Cheek


18:23

KORT! - Mensendagen

Een kikker wordt herboren in het lichaam van een mens. Terwijl deze man, Allard, vervreemd raakt van zijn vertrouwde wereld, zoekt de kikker in hem zijn weg terug naar het ven waar hij vandaan komt.

Lengte: 11min
Regie: Coen Eigenraam, Jeroen van 't Hullenaar
lees meer
18:33

Credits

Scenario Eric Giessmann
Producent(en) Marc Thelosen
Productiebedrijf
Sound Design
Muziek
Distributie
Animatie
Productieland(en)
Nederland