Oogverblindend

Cyrus Frisch Speelfilm - 2009 - 90 min.
Seks
Vanaf 12 jaar
Drugs- en alcoholmisbruik
Grof taalgebruik
Een jonge vrouw bevindt zich in een huis in hartje Amsterdam. Vanuit haar raam bespiedt ze het moeizame leven van anderen. Zij is alleen met haar overpeinzingen; heeft ze het recht om te kijken naar andermans ellende op de straat en niets te doen? Niets doen aan andermans ongeluk heeft ook consequenties. Dan gaat de telefoon. Een man uit Argentinië draaide per ongeluk haar nummer. 

Oogverblindend is een hartstochtelijk liefdesverhaal over twee mensen die verlangen naar een mooier bestaan. Door een speling van het lot komen een man in Argentinië en een jonge vrouw in Nederland in contact. Beiden voelen zich gevangen in een onmenselijke wereld, en voor de duur van het telefoongesprek slagen zij erin om daaraan te ontsnappen. Ondanks de fysieke afstand groeit tussen hen een sterk gevoel van verbondenheid. Maar zelfs hun opvlammende liefde kan het noodlot niet keren. Deze knap gemaakte film is ‘’een liefdesverklaring van de filmmaker aan het vak, die Amsterdam anno nu er even grimmig uit kan laten zien als Buenos Aires anno toen’’ (quote van Dana Linssen in de Filmkrant) én laat de kijker stilstaan bij de eigen levenskeuzes.

Tickets

Hommage Rutger Hauer - Oogverblindend

Pathé Rembrandt 3 wo 2 okt 19:00 - 20:38 11,00

Als eerbetoon aan de onlangs overleden Rutger Hauer de vertoning van Oogverblindend (2009), met hoofdrollen voor Hauer en Georgina Verbaan, in aanwezigheid van regisseur Cyrus Frisch.

Meer info

Credits

Regie Cyrus Frisch
Scenario Cyrus Frisch
Producent(en) Cyrus Frisch
Productiebedrijf
Stichting Filmkracht
Camera
Montage
Mixage
Set geluid
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland

Ook interessant