Nerd_Funk: Phase 1

Ali Eslami, Mamali Shafahi - 2019 - 15 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Interactive

Digitale cultuur is alom aanwezig en veranderde ons leven fundamenteel. Kunstenaars Ali Eslami en Mamali Shafahi onderzoeken deze middels Nerd_Funk: een door hen in het leven geroepen virtuele identiteit. Nerd_Funk is op Instagram te volgen en geeft daar een gecureerd inkijkje in de hedendaagse digitale cultuur, opgebouwd uit verhalen van andere gebruikers in Nerd_Funks Instagram Stories-feed. Dit gegeven vormt de basis voor een reeks virtual reality-ervaringen die je een scherpere blik geven op de hedendaagse toestand van de wereld van social media. Een caleidoscopisch portret van deze tijd, dat een alternatief perspectief kan bieden op de realiteit van onszelf en onze wereld(en).

De NFF Interactive Expo is van 25 september t/m 2 oktober te beleven in Bibliotheek Neude. Een aantal werken zijn gratis te zien, voor de VR-installaties reserveer je voor €2,50 een tijdslot. Klik hier om voor dit werk een ticket voor een tijdslot te bestellen.

 

Dit werk is geselecteerd voor het Forum van de Regisseurs, het competitieprogramma voor filmmakers met een uniek stemgeluid en een eigenzinnige visie.

Curatoren Hugo Emmerzael en Inge de Leeuw over Nerd_Funk: Phase 1: "Kunstenaars Ali Eslami en Mamali Shafahi creëerden de virtuele identiteit Nerd_Funk, die je op Instagram kunt volgen. Hier, en in hun serie VR-werken, presenteren ze bezoekers en alternatieve hyperrealiteit waar zij artistieke waarde toevoegen aan de stortvloed van Instagrambeelden."

In de online omgeving van het Forum kun je live chatten met de makers, luisteren naar gesprekken tussen curatoren en makers in de podcast Topics en speciale online versies van de interactieve projecten bekijken.

Credits

Regie Ali Eslami
Mamali Shafahi
Producent(en) Ali Eslami
Productiebedrijf ALLLESSS
Sound Design
Shahin Entezami
Visual Effects
Guillaume Roux
Muziek
Shahin Entezami
Animatie
Fish Flight Entertainment
Interface en interaction design
Ali Eslami
Productieland(en)
Nederland