My Mother's Last Days - and Some of her Clothes

Susanne Helmer Korte documentaire - 2020 - 17 min.
Vanaf 9 jaar

Korte film over de laatste dagen van een leven, opgenomen in het ziekenhuis en thuis. Het geluid van persoonlijke gesprekken, medische procedures en het bezoek van de arts, in combinatie met beeld van de locaties waar dit zich allemaal afspeelt en de sporen van een leven dat langzaam verdwijnt, leveren een intieme en toch universele film op over een aangekondigde dood. "Ik heb zo lang mijn best gedaan. Maar ja, het einde is het einde. Daar kan ik niets aan veranderen."

 

Deze film is geselecteerd voor het Forum van de Regisseurs, het competitieprogramma voor filmmakers met een uniek stemgeluid en een eigenzinnige visie.

Curatoren Hugo Emmerzael en Inge de Leeuw over My Mother's Last Days - and Some of her Clothes: "Bizar hoe deze vervreemdende verbeelding van de Nederlandse zorg toch ook zo herkenbaar is. Susanne Helmer brengt een pijnlijk maar onvermijdelijk onderdeel van het leven op doeltreffende wijze in beeld, zonder te vervallen in de bekende beeldclichés."

Tickets

My Mother's Last Days - and Some of her Clothes

Online beschikbaar van 2 oktober 00:00 t/m 3 oktober 23:59

Bekijk deze film tijdens het Nederlands Film Festival online! Let op: deze gloednieuwe film is beperkte tijd beschikbaar.Deze film is onderdeel van het Forum van de Regisseurs. Bezoek voor bijbehorende podcasts, beeldessays en andere verhalen de speciale website: https://forum.filmfestival.nl

Credits

Producent(en) Susanne Helmer
Productiebedrijf Shelmerfilm/Susanne Helmer
Montage
Geluidsnabewerking
Productieland(en)
Nederland