Kala azar

Janis Rafa Speelfilm - 2020 - 92 min.
Seks
Vanaf 12 jaar
Grof taalgebruik

Ergens in een desolaat gebied in Zuid-Europa, verzamelt een jong stel overleden huisdieren en doodgereden anonieme dieren, voor een laatste reis naar het dierencrematorium. Elk dier wordt zorgzaam behandeld, omdat de geliefden iets terug willen doen in deze zo dieronvriendelijke wereld. Maar dan rijden ze zelf een dier aan. Zal dit voorval het einde van hun baan en hun relatie betekenen? Speelfilmdebuut van beeldend kunstenaar Janis Rafa. Haar drama is vernoemd naar de infectieziekte die grootschalige sterfte veroorzaakt onder honden in Zuid-Europa.

 

Deze film is geselecteerd voor het Forum van de Regisseurs, het competitieprogramma voor filmmakeres met een uniek stemgeluid en een eigenzinnige visie.

Curatoren Hugo Emmerzael en Inge de Leeuw over Kala azar: "Waarom is het ene leven waardevoller dan het andere? Het speelfilmdebuut van de Griekse beeldend kunstenaar Janis Rafa bevraagt de hiërarchie tussen mens en dier in een post-apocalyptische wereld."

In de online omgeving van het Forum kun je live chatten met de makers, luisteren naar gesprekken tussen curatoren en makers in de podcast Topics en speciale online versies van de interactieve projecten bekijken.

Credits

Regie Janis Rafa
Scenario Janis Rafa
Producent(en) Digna Sinke
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Coproductiebedrijf
Camera
Thodoros Mihopoulos, GSC
Production Design
Elena Vardava
Montage
Kostuumontwerp
Vassilios Barbarigos
Sound Design
Set geluid
Nikos Kostantinou
Muziek
Gwilym Sainsbury
Cast
Pinelopi Tsilika
Dimitris Lalos
Michele Valley
Tassos Rafailidis
Distributie
Productieland(en)
Nederland, Griekenland