Ik ben er even niet

Maartje Nevejan Lange documentaire - 2019 - 92 min.
Alle leeftijden
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-nominatie

Beste Lange Documentaire Maartje Nevejan

Absence-epilepsie, dat voornamelijk bij kinderen tussen drie en dertien jaar voorkomt, speelt zich af aan de grenzen van het bewustzijn. Is het alleen een ziekte of ook een deur naar een ruimer bewustzijn?

Absences, epileptische aanvallen die vooral bij kinderen voorkomen en waarbij ze even buiten bewustzijn raken, zijn onwerkelijke en vaak onbegrepen ervaringen. De film - gebaseerd op eigen ervaringen van de regisseur - beschrijft de angst en eenzaamheid die voortkomen uit het onbegrip van anderen, en roept de vervreemding en tijdloosheid van de ervaring op met poëtische beelden en suggestief geluid. De documentaire beschouwt absences als veel meer dan een aandoening: als een verschijnsel dat vragen oproept over wat de grenzen van ons bewustzijn zijn.

Tickets

Ik ben er even niet

Kinepolis Jaarbeurs 3 za 28 sep 22:00 - 23:34 11,00

Ik ben er even niet

Louis Hartlooper Complex 5 zo 29 sep 19:15 - 21:32 11,00

Met Mind My Mind als voorfilm (Engels gesproken, Nederlands ondertiteld). Ik ben er even niet is Nederlands gesproken, Engels ondertiteld. Q&A met regisseur Floor Adams van Mind My Mind.

 

Gouden Kanshebbers | Ik ben er even niet

Louis Hartlooper Complex 4 wo 2 okt 19:00 - 21:15 11,00

Wat maakt een productie ‘Gouden Kalf-waardig’? Ontdek het hier, want genomineerde producties zijn te zien mét context en verdieping.

Meer info

Credits

Producent(en) Willemijn Cerutti
Productiebedrijf Cerutti Film
Coproducent(en)
Esther van Lune
Vera Born
Coproductiebedrijf
Camera
Montage
Sound Design
Set geluid
Muziek
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland

Ook interessant