Het juk

Nico van den Brink Korte film - 2019 - 17 min.

Alsof het voor de eerste keer ontmoeten van de familie van je vriend nog niet zenuwslopend genoeg is, lijkt er ook iets rond te spoken in het ouderlijk huis. Ciska doet geen oog dicht, en besluit een kijkje te nemen op zolder.

'Ga niet naar de stoffige zolder', is een van dé lessen uit horrorfilms. Maar Ciska slaat dat advies in de wind in deze korte, maar effectieve griezelfilm. Zij is voor het eerst met haar vriend Pascal mee naar het jaarlijkse ritueel ter nagedachtenis aan zijn opa, die kort na terugkeer uit Indonesië overleed. De sfeer is al bij aankomst onheilspellend, met een zwijgend starende buurvrouw in de achtertuin en enge spookverhalen van vriendlief. Geen wonder dat 's nachts de fantasie op hol slaat. Wat voor familiegeheimen zou de zolder herbergen?

Tickets

Baantjer het begin

Pathé Rembrandt 2 za 28 sep 22:00 - 00:11 11,00

Met Het juk als voorfilm.

Ik heb het niet gedaan

Louis Hartlooper Complex 4 zo 29 sep 22:00 - 23:58 11,00

Deze film wordt vertoond met Het juk als voorfilm. Q&A met regisseur Elena Lindemans van Ik heb het niet gedaan. Een onterechte veroordeling, gevolgd door een zoektocht naar gerechtigheid en rehabilitatie.

Kort: Een vreemde natuur

Kinepolis Jaarbeurs 2 di 1 okt 22:30 - 23:56 11,00

Meer info
22:30

Ultrakort - Human Nature

Als je de rollen van mensen en dieren eens omdraait, kom je in een wereld waarin dieren met hun huismensjes naar de mensenarts gaan. En besef je pas goed hoe merkwaardig wij omgaan met dieren.

Lengte: 2min
Regie: Sverre Fredriksen
lees meer

22:33

The Walking Fish

Een ambitieuze amfibievis wil de mensenwereld ontdekken. Haar verlangen is zo sterk, dat ze transformeert in een mens. Maar zelfs als jonge vrouw blijft ze streven naar meer. Zal ze ooit tevreden zijn?

Lengte: 19min
Regie: Thessa Meijer
lees meer

22:52

Het juk

Alsof het voor de eerste keer ontmoeten van de familie van je vriend nog niet zenuwslopend genoeg is, lijkt er ook iets rond te spoken in het ouderlijk huis. Ciska doet geen oog dicht, en besluit een kijkje te nemen op zolder.

Lengte: 17min
Regie: Nico van den Brink
lees meer

23:09

Wild

Een norse, egocentrische vader met een kort lontje misdraagt zich tijdens een weekendje weg in Zuid-Limburg, waardoor zowel zijn gezin als de omgeving zich tegen hem keren.

Lengte: 12min
Regie: Jan Verdijk
lees meer

23:21

De Ontmoeting - Koekoek!

In een koekoeksklok woont een eenzame man die elk uur uit zijn huisje wordt gelanceerd om precies op tijd te 'koekoeken'. Tot hij in deze bizarre komedie voor een onverwacht dilemma komt te staan.

Lengte: 8min
Regie: Jörgen Scholtens
lees meer

23:29

Downward Facing Dogs

Wanneer Mara te laat haar yogaklas binnenkomt, probeert ze haar zen te vinden. Waarna ze ontdekt dat vandaag haar enige zen te vinden is in het luchten van al haar frustraties.

Lengte: 12min
Regie: Karsten de Vreugd
lees meer
23:56

Credits

Productiebedrijf
Camera
Production Design
Desiree Brands
Jesse van der Kolk
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Still fotografie
Tom Sebus
Productieland(en)
Nederland