Drama Girl

Vincent Boy Kars Lange documentaire - 2020 - 95 min.
Seks
Vanaf 12 jaar
Grof taalgebruik

Een jonge vrouw krijgt de kans om in het reine te komen met een aantal lastige gebeurtenissen uit haar leven door deze na te spelen. Leyla (26) wordt de hoofdpersoon in een dramafilm die gebaseerd is op haar eigen levensverhaal. Hierin omringt de regisseur haar met professionele acteurs. Het team onderzoekt gezamenlijk hoe mensen een bepaald beeld schetsen van hun eigen levensverhaal. Ondertussen stelt de film de vraag hoe drama, als genre zijnde, ons kan helpen om onszelf en de wereld om ons heen beter te leren begrijpen.

 

Deze film is geselecteerd voor het Forum van de Regisseurs, het competitieprogramma voor filmmakers met een uniek stemgeluid en eigenzinnige visie.

Curatoren Hugo Emmerzael en Inge de Leeuw over Drama Girl: "Wat betekent het om je eigen leven na te spelen? De documentaire-experimenten van Rotterdamse regisseur Vincent Boy Kars leveren fascinerende hybride werken op, waarin het grijze gebied tussen fictie en realiteit in kaart wordt gebracht."

In de online omgeving van het Forum kun je live chatten met de makers, luisteren naar gesprekken tussen curatoren en makers in de podcast Topics en speciale online versies van de interactieve projecten bekijken.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Research
Nijnke van Willigenburg
Nijnke van Willigenburg
Tess Vermeer
Lieve Sue de Blok
Carole Vlerick
Camera
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland