De tweeling

Ben Sombogaart Speelfilm - 2002 - 135 min.
Vanaf 12 jaar
Angst
Geweld
Discriminatie

Gouden Kalf-winnaar

Beste Lange Speelfilm Hanneke NiensAnton Smit

Gouden Kalf-nominatie

Beste Camera Piotr Kukla

Beste Regie Ben Sombogaart

Beste Scenario Marieke van der Pol

Beste Sound Design Peter Flamman

Andere prijzen

Platina Film (400.000 bezoekers speelfilm)

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm)

Een tweeling wordt gescheiden en groeit op in verschillende millieus. Wanneer de zusjes elkaar in tijdens de Tweede Wereldoorlog ontmoeten blijken ze van elkaar vervreemd. Decennia later probeert Anna zich te herenigen met haar koppige zus Lotte.

Verfilming van de gelijknamige bestseller van Tessa de Loo. De Nederlands en Duits gesproken speelfilm volgt het leven van de tweelingzusjes Lotte en Anna die na de dood van hun ouders, begin twintigste eeuw, wreed van elkaar worden gescheiden. Lotte komt terecht in het welgestelde milieu van haar tante in Nederland. Ze ziet kans te studeren, en krijgt piano- en zangles. Ze wordt verliefd op de joodse David. Anna daarentegen blijft in Duitsland. Op de boerderij van haar oom groeit ze liefdeloos op en ze mag niet naar school. Liefde vindt ze bij een jonge SS-officier. Tijdens de oorlogsjaren komen de zusjes weer met elkaar in contact, maar dit wordt ook weer verbroken als blijkt hoe de oorlog hen van elkaar heeft vervreemd. Decennia later, in een kuuroord in Spa, probeert de inmiddels bejaarde Anna zich nog eenmaal te herenigen met de koppige Lotte. De tweeling won een Platina Film.

Tickets

De tweeling

Online beschikbaar van 25 september 12:00 t/m 3 oktober 23:59

Bekijk deze film tijdens het Nederlands Film Festival online!

NFF in de wijk: Het Wilde Westen

Op locatie Het Wilde Westen za 26 sep 20:00 - 22:33

Sinds een aantal jaren manifesteert het Nederlands Film Festival zich ook nadrukkelijk buiten de binnenstad. In het Wilde Westen opent op 18 september de buitenluchtexpositie Affiche-art voor film. Het is ook de thuisbasis voor het door wijkbewoners en vrijwilligers gerunde Cereol Cinema, waar 26 september een voorstelling van De tweeling (Ben Sombogaart) met Q&A op het programma staat.Koop je tickets hier of reserveer via [email protected]

Credits

Productiebedrijf
IDTV
Uitvoerend producent(en)
Madelon Veldhuizen
Camera
Production Design
Montage
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland