De Ontmoeting - Swipe

Niels Bourgonje Korte film - 2019 - 6 min.

Op weg naar huis ziet een meisje dat ze op haar dating-app een match heeft met een enge man, die ze eerder juist weg heeft geswiped. Ze is bang dat de man gevaarlijk dichtbij komt.

Beklemmend horrorgevoel brengt het eigentijdse en realistisch uitgebeelde onderwerp cyberstalking ongemakkelijk dichtbij. Het is avond in een grote stad. Onderweg naar huis speelt een jonge vrouw met haar dating-app, als opeens iets vreemds gebeurt. Een enge vent die ze eerder heeft weggeswiped heeft een match! Dat kan helemaal niet. Maar als ze weer een nieuwe foto krijgt, lijkt het gevaarlijk te worden. Angst grijpt haar bij de keel. Gedraaid op locatie in New York, wat sterk bijdraagt aan de sfeer.

Tickets

Première De Ontmoeting

Louis Hartlooper Complex 1 zo 29 sep 22:15 - 23:50 11,00

22:15

De Ontmoeting - Kimya

De twaalfjarige Josephine is altijd omringd door haar luidruchtige Keniaanse familie. Maar deze keer is ze voor het eerst alleen thuis. De stilte valt haar zwaar.

Lengte: 8min
Regie: Amira Duynhouwer
lees meer

22:23

De Ontmoeting - When We Were Strangers

In een huis vol feestgangers bloeit zonder woorden een liefde op, om na een nacht vol bijzondere gevoelens tegen het ochtendgloren weer uit te doven.

Lengte: 8min
Regie: Ayla Spaans
lees meer

22:31

De Ontmoeting - Het Begin en het Einde

Al kijkend op haar telefoon rijdt een zwangere politieagente een man aan. In de veronderstelling dat hij dood is, wil ze haar misdaad verhullen. Dan doemen twee bejaarde mannen op – het begin van onverwachte ontwikkelingen.

Lengte: 8min
Regie: Wessel van Wanrooij
lees meer

22:39

De Ontmoeting - Het verborgen reisbureau van Oom Tahar

De gastvrije bejaarde Tahar ontvangt couchsurfers uit alle windstreken en toont hen het ware Tunesië. Backpacker Ali uit de Malediven is één van hen.

Lengte: 7min
Regie: Chris Frieswijk
lees meer

22:46

De Ontmoeting - Zwart

Een zwarte komedie over koffie. En over de donkere toekomst waarin ongrijpbare partijen jou vanuit de online-wereld in de gaten houden en meer over je geheime verlangens weten dan zelfs je partner.

Lengte: 7min
Regie: Tommie Geraedts
lees meer

22:54

De Ontmoeting - Town Ruled by Animals

Het verhaal van het dagelijks leven in hedendaags Srebrenica, verteld aan de hand van de zwerfdieren die meer en meer de stad lijken over te nemen nu er steeds meer mensen vertrekken.

Lengte: 6min
Regie: Prisca van der Mullen
lees meer

23:01

De Ontmoeting - Swipe

Op weg naar huis ziet een meisje dat ze op haar dating-app een match heeft met een enge man, die ze eerder juist weg heeft geswiped. Ze is bang dat de man gevaarlijk dichtbij komt.

Lengte: 6min
Regie: Niels Bourgonje
lees meer

23:07

De Ontmoeting - Koekoek!

In een koekoeksklok woont een eenzame man die elk uur uit zijn huisje wordt gelanceerd om precies op tijd te 'koekoeken'. Tot hij in deze bizarre komedie voor een onverwacht dilemma komt te staan.

Lengte: 8min
Regie: Jörgen Scholtens
lees meer
23:50

De keuze van Jandino Asporaat: Scared of Revolution

Louis Hartlooper Complex 3 wo 2 okt 15:00 - 16:42 11,00

Q&A's met regisseur Niels Bourgonje en producent Steffie van Rhee van De Ontmoeting - Swipe en regisseur Daniel Krikke van Scared of Revolution.

Meer info

Het beste van BNNVARA

Kinepolis Jaarbeurs 13 vr 4 okt 10:00 - 17:08 28,50

Vier op een rij: ijzersterke producties van eigen bodem, inclusief Q&A, mede mogelijk gemaakt door BNNVARA. Van lekker zwijmelen en lachen tot klamme handjes, met als gastheer Chris Zegers.

Meer info

Credits

Producent(en) Steffie van Rhee
Productiebedrijf
Before Films
Coproducent(en)
Camera
Fletcher Wolfe
Production Design
Angeliea Stark
Montage
Sound Design
Set geluid
Ethan Gustavson
Muziek
Cast
Ebony Obsidian
Jefferson White
Omroep
Productieland(en)
Nederland, VS