Carrousel

Marina Meijer Korte documentaire - 2019 - 68 min.
Alle leeftijden
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-winnaar

Beste Korte Documentaire Marina Meijer

Deze documentaire schetst een intiem, realistisch portret van het (on)vermogen om te veranderen. Bij transformatiecentrum De Nieuwe Kans worden jonge mannen met allerhande problematiek ondersteund door bevlogen begeleiders. Zij proberen hen te veranderen naar de maatstaven van de ‘normale’ samenleving. Getekend door hun verleden worstelen de jongvolwassenen met een maatschappij waarin nauwelijks plek voor hen lijkt te zijn. Impliciet vertelt deze microkosmos een groter verhaal over sociale ongelijkheid en het belang van oprechte aandacht.

 

Deze film is geselecteerd voor het Forum van de Regisseurs, het competitieprogramma voor filmmakers met een uniek stemgeluid en eigenzinnige visie.

Curatoren Hugo Emmerzael en Inge de Leeuw over Carrousel: "De Nederlandse regisseur Marina Meijer stort zich in haar oeuvre in afgeschermde mannenwerelden. Deze indrukwekkende en empathische documentaire portretteert kansarme Rotterdamse jongemannen die buiten de maatschappij dreigen te vallen."

In de online omgeving van het Forum kun je live chatten met de makers, luisteren naar gesprekken tussen curatoren en makers in de podcast Topics en speciale online versies van de interactieve projecten bekijken.

Credits

Scenario Marina Meijer
Producent(en) Simone van den Broek
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Eline van Wees
Floor van Benthem
Camera
Montage
Nicole Hálová
Sound Design
Omroep
Productieland(en)
Nederland