Alleen de dood liegt niet

Sam Yazdanpanna Korte film - 2020 - 15 min.
Vanaf 9 jaar

Farid staat voor een moeilijke keuze: zijn opa vertellen dat deze ongeneeslijk ziek is, of hem beschermen tegen de harde realiteit.

Bokser Farid krijgt te horen dat zijn geliefde opa - een Iraanse oud-Olympisch kampioen - ongeneeslijk ziek is. Het is Farids taak om het slechte nieuws te vertellen aan de oude man, die de Nederlandse dokter niet verstaat. Maar moet hij hem de waarheid vertellen of de werkelijkheid verbuigen, in de hoop dat dit zijn opa langer op de been houdt? De film komt voort uit workshops met jongeren uit asielzoekerscentra, waarin zij op hun eigen leven gebaseerde verhalen ontwikkelden.

Tickets

New Faces

Op locatie Pathé Rembrandt 2 za 26 sep 14:30 - 15:51

Het NFF nodigt nieuwe Nederlanders uit voor een kortefilmprogramma op het snijvlak van diverse culturen, vol humor en ontroering. Na afloop van de laatste korte film, Alleen de dood liegt niet, gaat NFF-medewerker Arsalan Ishaqzai in gesprek met regisseur Sam Yazdanpanna over zijn film en zijn bijzondere crew: een groep jongeren woonachtig in verschillende AZC's. De voertaal van dit programma is Engels, en de films zijn Engels ondertiteld.  New Faces komt tot stand in samenwerking met Taal doet meer, PAIR, NCB, en Acceptus.  

14:30

Ultrakort - Cliffhanger

NFF Debuutcompetitie

Binnen een paar minuten van het Wilde Westen via een vampierenkasteel en een jungle met dino's naar een buitenaardse planeet: een avontuur door de wondere wereld van film.

Lengte: 2min
Regie: Diederick Geers, Jasper Loos, Jelle Janssen
lees meer

14:32

Atilla

NFF Debuutcompetitie

Nu Kemal zelf vader wordt, wil hij de moeizame relatie met zijn Turkse vader verbeteren. Maar de oude patronen tussen vader en zoon blijken niet zo gemakkelijk te doorbreken.

Lengte: 13min
Regie: Alkan Çöklü
lees meer

14:45

Ultrakort - Tourist Trap

NFF Debuutcompetitie

Wat een ontdekking: een paradijselijk eiland met ongerepte natuur en bijzondere tropische vogels. Maar het genot blijkt van korte duur als het eiland in een mum van tijd wel héél populair wordt.

Lengte: 2min
Regie: Vera van Wolferen
lees meer

14:47

Teledoc Campus - HONDS

Gouden Kalf Competitie

Dagelijks komen hondeneigenaars met hun geliefde probleemdier bij de hondenfluisteraar. Deze tragikomische documentaire laat zien dat de baasjes zelf toe zijn aan training.

Lengte: 26min
Regie: Josefien van Kooten
lees meer

15:13

Hitte

Wat toch al een hete dag was, wordt nog heter als een verlegen meisje een ijssalon binnenstapt. Online fenomeen Famke Louise maakt haar acteerdebuut in ultrakorte romantische horror met discodip.

Lengte: 3min
Regie: Thessa Meijer
lees meer

15:16

Alleen de dood liegt niet

Farid staat voor een moeilijke keuze: zijn opa vertellen dat deze ongeneeslijk ziek is, of hem beschermen tegen de harde realiteit.

Lengte: 15min
Regie: Sam Yazdanpanna
lees meer
15:51

Alleen de dood liegt niet

Online beschikbaar van 30 september 00:00 t/m 1 oktober 23:59

Bekijk deze film tijdens het Nederlands Film Festival online! Let op: deze gloednieuwe film is beperkte tijd beschikbaar.

Credits

Productiebedrijf
WEBACT
Sam Yazdanpanna Filmproductie
Uitvoerend producent(en)
Daphne Van Schaijk
Aqil Dahhan
Research
Camera
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Maaike Van Endhoven
Sound Design
Olivier Rekers
Misagh Dabiri
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Misagh Dabiri
Cast
Ali Fardi
Hamid Reza Javdan
Monic Hendrickx
Seno Server
Mahnaz Heygarnejadi
Yousri Belgaroui
Umit Krcen
Still fotografie
Petra Katanic
Productieland(en)
Nederland