Jeugdfilm gebaseerd op de kindersoapserie Zoop waarin de Rangers naar een wildpark in Afrika afreizen om bedreigde diersoorten te helpen. Boven de jungle stort hun vliegtuig neer.
Jeugdfilm is het vervolg op de succesvolle kindersoapserie Zoop die draait om vier jongens en vier meisjes die in het Ouwehands Dierenpark in Rhenen worden opgeleid tot dierenverzorger. In de film worden de Rangers aan het einde van het schooljaar naar een wildpark in Afrika gestuurd om bedreigde diersoorten te helpen. De directeur van het wildpark kan de pottenkijkers eigenlijk niet gebruiken en blijkt helemaal niet zo'n grote dierenvriend te zijn als gedacht. Maar voor ze daar achterkomen stort hun vliegtuigje neer in de jungle en zitten ze zonder water, eten, telefoon en make-up. In de hoop gevonden te worden besluiten ze de groep op te splitsen. Tijdens de gescheiden survivaltochten beleven ze allerlei avonturen. Terwijl de ene groep kampt met liefdesperikelen en gevaarlijke wilde beesten, zijn de anderen op zoek naar de mysterieus verdwenen Bionda en raken ze verzeild in een negerstam, mét kookpot. Zoop in Africa werd bekroond als Gouden Film.

Titel: Zoop in Afrika
Jaar: 2005
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2005

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2005)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.