Deels vanuit het perspectief van een vredelievende rottweiler is te zien hoe deze passief zijn wereld aanschouwt terwijl zijn nieuwe baasje zich steeds gewelddadiger gaat gedragen.
Kort Engels gesproken filmdebuut gaat over een makke rottweiler die een nieuw baasje krijgt. Een uiterst agressieve man die zijn vrouw slaat en zijn trouwe viervoeter als verlengstuk van zichzelf ziet. Maar deze hond doet geen vlieg kwaad. Deels vanuit het perspectief van de hond is te zien hoe deze passief en onbegrijpend zijn nieuwe wereld aanschouwt terwijl zijn baasje zich steeds gewelddadiger gaat gedragen.

Credits

Producent
Scenario
Production Design
Set geluid
Productiebedrijf
Cine Light

Titel: Zoltan
Jaar: 2001
Duur : 10 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2002

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.