In 1890 werd een opstand van indianen tegen de Amerikaanse overheid bij het plaatsje Wounded Knee door de 7e Cavalerie hardhandig neergeslagen. In 1973 herdachten indianen de opstand en Kiers was erbij.
In 1890 werd een opstand van indianen tegen de Amerikaanse overheid bij het plaatsje Wounded Knee door de 7e Cavalerie hardhandig neergeslagen. De veldslag mondde uit in de massamoord op driehonderd indianen. Om deze opstand te herdenken en aan te geven dat er sindsdien weinig verbeterd is, bezetten een groep indianen Wounded Knee in 1973. Kiers trok naar het door FBI-agenten omsingelde plaatsje en maakte een portret van de indianengemeenschap.

Credits

Set geluid
Omroep
VPRO TV

Titel: Zipcode - Wounded Knee
Jaar: 1973
Duur : 48 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.