Deel uit de serie De nieuwe Lola's, televisiedrama's gemaakt door aankomend filmtalent, over een Chinees meisje dat in een identiteitscrisis belandt als haar vader haar voorstelt terug te keren naar Shanghai.
Deel uit de serie De nieuwe Lola's, televisiedrama's van aankomend filmtalent, gaat over ontheemding. De Chinese Yu Lan werkt bij een computerbedrijf. Behalve haar vriend Ben heeft ze niemand in Nederland. Als haar vader haar opzoekt en voorstelt dat ze terugkomt naar Sjanghai, wordt Yu Lan gedwongen na te denken over zichzelf en haar relatie met Ben. Met lange scènes en shots en weinig dialoog is de film geïnspireerd op recente Aziatische films.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Sound Design
Productiebedrijf
Motel Films
Omroep
VPRO TV

Titel: Yu-Lan
Jaar: 2004
Duur : 50 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.