Vroegere kompanen uit het kunstcircuit en broer Odo duiden de veelkantige persoonlijkheid van de Belgische schrijver en dichter Hugo Claus op het ritme van zijn loflied Nu nog dat in diverse toonaarden wordt voorgelezen.
De sonore stem van Hugo Claus resoneert in zijn loflied Nu nog, dat wordt voorgedragen door Claus zelf, maar ook door zijn Vlaamse kompanen als Roger Raveel, Jeff Geeraerts, Pjeroo Roobjee, Jan Decleir, Fred Bervoets en door zijn broer Odo. De stemmen worden meer dan eens dooreen gemengd en zo ontstaat een gemeenschappelijk verhaal van mannen die liefde voor de kunst, voor welbespraaktheid, de lust en het leven deelden. Ze hebben macht over hun woordenschat, net als Claus dat had. De geïnterviewden halen herinneringen op aan hun overleden vriend, komen met anekdotes die de 'veelkantige' persoonlijkheid en passies van België's beroemdste schrijver, dichter en markant vivant duiden. Ze spreken hun bewondering uit over de levenslustige Claus ('Je ruikt de kut in de gedichten') en doen een enkele uitspraak over zijn zelfgekozen einde ('Tegen beter weten in hoopte ik dat hij het niet zou doen'). En hoewel Hugo Claus centraal staat, zeggen de geïnterviewden net zo veel over zichzelf.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design

Titel: Wreed geluk. Claus, Vlaanderen & de liefde
Jaar: 2009
Duur : 1 uur, 3 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still