In de koele stroom van de ventilator creëert de jonge Sara een eigen wereld van liedjes en verhalen, terwijl buiten een menigte demonstreert en binnen haar tante en hoogzwangere moeder ruziën.
Buiten is een menigte aan het demonstreren in een gewelddadige sfeer, binnen zingt de jonge Sara tegen de koele stroom van een ventilator in. Haar hoogzwangere moeder Naz en haar activistische tante Chistina discussiëren over politiek. Terwijl de druk van de grotemensenwereld toeneemt, creëert Sara een eigen verbeeldingsrijke wereld van liedjes, verhalen en spelletjes. De film van de uit Iran afkomstige Parisa Yousef Doust speelt zich af in een niet nader genoemd land, waar de traditie op gespannen voet staat met de hang naar vrijheid.


Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Cast (hoofdrol)

Titel: Wonderland
Jaar: 2017
Duur : 14 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2017

MaatschappijPolitiekDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.