Zwart-wit gefilmd drama waarin de jonge kick­bokser Majid moeite heeft om op het rechte pad te blijven. Dankzij zijn bikkel­harde vuisten maakt hij in de ring én in het crim­inele circuit carrière. Gouden Kalf voor o.a. Beste Regie en Beste Acteur.
In een grauwe, anon­ieme achter­standswijk maakt de jonge kick­bokser Majid dankzij zijn bikkel­harde vuisten snel carrière. Zowel binnen de ring, waar zijn trainer hem fanatiek klaarstoomt voor grote wedstri­jden, als daar­buiten, waar het geld van de geor­gan­iseerde misdaad lonkt. Helaas is Majid zelf zijn grootste vijand; hij kan zijn frus­traties en driften niet de baas en slaat regel­matig door — letter­lijk én figu­urlijk. Een eigen­tijds drama in tijd­loos zwart-wit, rauw op de huid gefilmd.

Credits

Producent
Scenario
Production Design
Sound Design
Cast (hoofdrol)
Productiebedrijf
Habbekrats
Top Notch
Fei Productions
Distributie
Just Film Distribution

Titel: Wolf
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 59 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2020

Sport & spelAlle 40 GoudRomantiekDramaMisdaad

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01