Zwart-wit gefilmd drama waarin de jonge kick­bokser Majid moeite heeft om op het rechte pad te blijven. Dankzij zijn bikkel­harde vuisten maakt hij in de ring én in het crim­inele circuit carrière.
In een grauwe, anon­ieme achter­standswijk maakt de jonge kick­bokser Majid dankzij zijn bikkel­harde vuisten snel carrière. Zowel binnen de ring, waar zijn trainer hem fanatiek klaarstoomt voor grote wedstri­jden, als daar­buiten, waar het geld van de geor­gan­iseerde misdaad lonkt. Helaas is Majid zelf zijn grootste vijand; hij kan zijn frus­traties en driften niet de baas en slaat regel­matig door — letter­lijk én figu­urlijk. Een eigen­tijds drama in tijd­loos zwart-wit, rauw op de huid gefilmd.

Titel: Wolf
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 59 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2013

RomantiekMisdaadMediafonds 25 Jaar

Gouden Kalf winnaar

Beste Production Design (2013)
Lieke Scholman
Beste Acteur (2013)
Marwan Kenzari
Beste Regie (2013)
Jim Taihuttu

Gouden Kalf nominaties

Beste Geluid (2013)
Michaël Sauvage
Beste Camera (2013)
Lennart Verstegen
Beste Film (2013)
Julius Ponten
Beste Montage (2013)
Wouter van Luijn (NCE)
Beste Muziek (2013)
Gino Taihuttu

Andere prijzen

MovieZone NFF Award (2013)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte