Documentaire over de 42-jarige Matthijs, die jaren geleden warmte vond in de gabberscene. Maar het leven is geen eindeloos feest en eenzaamheid en onvoltooide dromen vechten om voorrang.
Sinds tien jaar is de 42-jarige Matthijs gabber. Na een jeugd vol pesterijen en eenzaamheid vond hij tussen het raven, slikken en stampen door echte vriendschappen en warmte in deze toch ruig ogende dansscene. Maar ondanks alles blijft Matthijs in deze documentaire vastzitten in een moeras van teleurstellingen. Zijn relatie met z’n vriend René loopt niet lekker en Matthijs voelt zich overdag vooral prettig op zolder, tussen zijn modeltreintjes. Ook daar achtervolgt zijn grote droom hem alsnog: het liefst werd hij pianist.

Credits

Producent
Scenario
Camera
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Montage
Research
Productiebedrijf
Tim Bary Films
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Postproductiebedrijf
Tim Bary Films

Titel: Wognum
Jaar: 2018
Duur : 54 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2018

MaatschappijLGBTQ+Kunst & Cultuur

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Pathé Tuschinski Award (2018)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.