Voor de Palestijnse Nevine is voetballen het allerbelangrijkste. Ze verheugt zich op de buitenlandse reizen die ze met het vrouwenvoetbalteam gaat maken. Nu alleen het visum nog.
Terwijl nieuwsberichten op de radio verslag doen van de Israëlische aanval op de schepen van het hulpkonvooi voor Gaza is de Palestijnse Nevine op weg naar het voetbalveld. Ze traint in het Palestijnse vrouwenvoetbalteam en kijkt uit naar de buitenlandse reizen die ze binnenkort gaan maken. Haar broers vonden het eerst maar niets, maar die zijn inmiddels bijgedraaid. Haar moeder is zelfs een beetje jaloers. 'Ik kan niet eens op bedevaart naar Mekka', zucht ze. 'Van Nistelrooy' staat er op Nevine's shirt. 'Voetballen is voor mij het allerbelangrijkste', verklaart ze. Voor een meisje is het echt bijzonder om die kans te krijgen. Nu nog een visum voor het buitenlandse avontuur. Het Duitse consulaat in Ramallah blijkt een vesting waarvan de deuren niet zomaar opengaan. Onderdeel van een serie over kleine naties en volken en de bijzondere sporten waar die hun nationale trots in kwijt kunnen.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
ThankEve productions

Titel: Wildcards 2008 - Small Nations, Big Games - Palestinian Soccer Girls
Jaar: 2010
Duur : 10 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2010

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still