Found footage documentaire waarvoor het filmmakersduo zich liet inspireren door archiefbeelden en de wijze waarop choreograaf Merce Cunningham zijn voorstellingen componeerde.
Lataster-Czisch en Lataster maakten als zogenoemde 'documentairemakers in focus' van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid een film die vooral bestaat uit archiefmateriaal. Het duo liet zich inspireren door alle archiefstukken en de wijze waarop choreograaf Merce Cunningham zijn voorstellingen componeerde. Zo ontstond een found footage documentaire die op honderd jaar geschiedenis terugblikt vanuit het ‘Latasteriaanse’ perspectief, met lyrische, gekke en vaak aangrijpende gebeurtenissen.

Titel: WIJ
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 6 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2013

RomantiekAnimatieMaatschappijInternationaalKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.