Documentaire over de relatie tussen mensen en dagelijkse dingen, in de vorm van korte verhalen. Actrice Raymonde de Kuyper geeft de dingen een stem. En zijn de spullen ons bezit, of is de verhouding toch wat gecompliceerder?
Een documentaire over de relatie tussen mensen en dingen. We beschouwen de dagelijkse dingen als ons bezit maar is het niet meer dan dat? We kunnen ons inleven in andere mensen, maar wat als je je inleeft in dingen uit je dagelijkse omgeving?
De film is een bundel korte verhalen. Over een verzamelaar die leeft als een 'god in Frankrijk’; een kunstenaarsduo die zich in hun slapsticks laten bewegen door de objecten om hen heen; een groepssessie 'Parlement van de Dingen’ waarbij mensen zich verplaatsen in de dingen; een gevluchte filosoof uit China die al zijn dingen heeft moeten achter laten. Met actrice Raymonde de Kuyper als de Stem van de Dingen.

Credits

Geluidsnabewerking
Still fotografie
Productiebedrijf
60 Layers of Cake foundation

Titel: Wij de dingen
Jaar: 2019
Duur : 45 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2019

MaatschappijKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.